Clatite de post cu dovlecei si porumb
Clatitele acestea sunt foarte gustoase si hranitoare. O idee foarte buna pentru un mic dejun rapid sau o gustare sanatoasa.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Timp "asezare" aluat 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
Course Aperitiv, Mic dejun
Cuisine Indian
- 150 g gris
- 50 g faina din naut
- 1 lingura sare sau dupa gust
- ½ lingurita bicarbonat
- 1 lingurita chimion pudra
- 1 lingurita turmeric pudra
- ½ lingurita pudra chili
- 300 ml apa calduta
- 1 dovlecel mic dat prin razatoare 200 g (dupa curatare)
- 70 g boabe porumb din conserva bine scurse de apa
- 2 cepe verzi tocate
- 1-2 linguri ulei pentru uns tigaia
Puneti intr-un bol mare grisul, faina de naut, sarea, bicarbonatul, condimentele si amestecati-le bine;
Adaugati treptat apa calduta; amestecati usor cu un tel pana cand se dizolva toate cocoloasele; lasati deoparte timp de 30 de minute;
Adaugati legumele si amestecati usor;
Ungeti o tigaie cu ulei si incalziti la foc mediu; cand tigaia s-a incins, puneti aluatul cu polonicul (sau 2-3 linguri); aluatul nu se intinde, trebuie sa folositi fundul polonicului (sau al lingurii) pentru a-l distrubui intr-un strat egal si a da o forma rotunda clatitei; lasati clatita sa se coaca la foc mediu timp de 2 minute, pana cand marginile se intaresc si se formeaza bule de aer;
Intoarceti clatita pe partea cealalta si mai coaceti maxim 2 minute; puneti clatita pe o farfurie si procedati la fel cu restul de aluat.
- E important sa lasati aluatul sa se "odihneasca" timp de 30 de minute inainte de a coace clatitele pentru ca grisul si faina sa absoarba apa.
- Adaugati legumele doar inainte de a coace clatitele, alfel vor lasa apa in aluat, iar textura si consistenta se vor schimba.
- Daca, inainte de a coace clatitele, aluatul este prea gros, mai adaugati putina apa; daca este prea subtire, mai adaugati putina faina de naut.
Keyword clatite cu legume, clatite de post, clatite din gris, clatite vegane