Go Back
Pasta de ardei iute

Harissa facuta in casa | Pasta de ardei iute

Harissa este o pasta de ardei iute spcifica zonei de nord a Africii. Poate fi facuta in casa foarte repede si usor, din ingrediente simple. Mai mult decat atat, poate fi personalizata dupa gustul fiecaruia.
5 from 2 votes
Prep Time 10 minutes
Course Sos
Cuisine African

Ingredients
  

  • 6 ardei iuti rosii proaspeti
  • 5 ardei iuti rosii uscati
  • 2 ardei rosii (capia sau gras) copti curatati si bine scursi de zeama
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos simplu de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ½ lingurita chimion pudra
  • ½ lingurita coriandru pudra
  • ½ lingurita chimen pudra
  • lingurita sare

Instructions
 

  • Lasati ardeii iuti uscati la hidratat in apa fierbinte timp de 20 de minute;
  • (Optional) Curatati de seminte ardeii iuti;
  • Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si procesati pana cand obtineti textura dorita;
  • Puneti harissa intr-un borcan si adaugati deasupra 1 lingura de ulei de masline pentru a se pastra mai bine (2-3 saptamani in frigider).

Notes

  1. Nu este nevoie sa folositi  ardei iuti si uscati si proaspeti. Daca folositi doar ardei uscati, textura nu va fi foarte fina (depinde si de robotul de bucatarie pe care il folositi).
  2. Pentru o aroma mai placuta, eu am prajit semintele de chimen si apoi le-am macinat in rasnita. Puteti proceda la fel si cu semintele de chimion.
  3. Daca pasta este prea concentrata, mai adaugati ulei de masline si / sau sos de rosii.
Keyword pasta de ardei iute, reteta harissa