Harissa este o pasta de ardei iute spcifica zonei de nord a Africii. Poate fi facuta in casa foarte repede si usor, din ingrediente simple. Mai mult decat atat, poate fi personalizata dupa gustul fiecaruia.
2ardei rosii (capia sau gras) copticuratati si bine scursi de zeama
2-3catei de usturoi
2lingurisos simplu de rosii
2-3linguri ulei de masline
1linguritazeama de lamaie
½linguritachimion pudra
½linguritacoriandru pudra
½linguritachimen pudra
⅔linguritasare
Instructions
Lasati ardeii iuti uscati la hidratat in apa fierbinte timp de 20 de minute;
(Optional) Curatati de seminte ardeii iuti;
Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si procesati pana cand obtineti textura dorita;
Puneti harissa intr-un borcan si adaugati deasupra 1 lingura de ulei de masline pentru a se pastra mai bine (2-3 saptamani in frigider).
Notes
Nu este nevoie sa folositi ardei iuti si uscati si proaspeti. Daca folositi doar ardei uscati, textura nu va fi foarte fina (depinde si de robotul de bucatarie pe care il folositi).
Pentru o aroma mai placuta, eu am prajit semintele de chimen si apoi le-am macinat in rasnita. Puteti proceda la fel si cu semintele de chimion.
Daca pasta este prea concentrata, mai adaugati ulei de masline si / sau sos de rosii.