Puneti nucile caju la hidratat fie peste noapte, fie cu cel putin 1 ora inainte de prepare, in apa fierbinte;
Puneti intr-un blender toate ingredientele pentru sosul de capsuni si procesati pana cand obtineti un sos fin; puneti sosul intr-o cratita si fierbeti la foc mic sosul timp de 4-5 minute;
Incalziti cuptorul la 175°C si puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm;
Puneti intr-un robot de bucatarie biscutii si untul vegan si procesati pana cand biscuitii sunt bine macinati si absorb complet untul topit;
Distribuiti biscuitii in forma rotunda pe fund si pe margini (4-5 cm inaltime) intr-un strat egal; presati bine pentru a obtine un blat cat mai compact;
Coaceti blatul din biscuiti timp de 10-12 minute la 175°C, pana cand marginile se intaresc putin;
Cat blatul se coace, procesati intr-un blender toate ingredientele pentru umplutura (fara sosul de capsuni), pana cand obtineti un sos fin;
Scoateti blatul din cuptor si puneti umplutura cu silken tofu si nuci caju;
Puneti apoi cu o lingura sosul de capsuni, din loc in loc, peste umplutura; folositi o furculita pentru a amesteca usor cele doua sosuri;
Coaceti cheesecake-ul timp de 30-40 de minute la 175°C;
Scoateti cheesecak-ul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet intainte de a-l felia.