Go Back
Cheesecake marmorat cu capsuni

Cheesecake vegan cu capsuni | Cu silken tofu

Daca va plac deserturile cu capsuni, atunci trebuie sa incercati reteta aceasta de cheesecake. Umplutura cu nuci caju si silken tofu este foarte cremoasa si placut aromata cu lamaie si vanilie. Plus ca se prepara foarte usor.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Desert
Cuisine General
Servings 8 portii

Ingredients
  

Ingrediente pentru baza

  • 250 g biscuiti vegani
  • 120 g unt vegan topit

Umplutura

  • 340 g silken tofu
  • 100 g nuci caju
  • 80 g zahar brut din trestie
  • 20 g amidon din porumb
  • coaja si zeama de la jumatate de lamaie
  • ½ lingurita extract de vanilie

Ingrediente sos de capsuni

  • 150 g capsuni
  • zeama si coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri zahar optional

Instructions
 

  • Puneti nucile caju la hidratat fie peste noapte, fie cu cel putin 1 ora inainte de prepare, in apa fierbinte;
  • Puneti intr-un blender toate ingredientele pentru sosul de capsuni si procesati pana cand obtineti un sos fin; puneti sosul intr-o cratita si fierbeti la foc mic sosul timp de 4-5 minute;
  • Incalziti cuptorul la 175°C si puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm;
  • Puneti intr-un robot de bucatarie biscutii si untul vegan si procesati pana cand biscuitii sunt bine macinati si absorb complet untul topit;
  • Distribuiti biscuitii in forma rotunda pe fund si pe margini (4-5 cm inaltime) intr-un strat egal; presati bine pentru a obtine un blat cat mai compact;
  • Coaceti blatul din biscuiti timp de 10-12 minute la 175°C, pana cand marginile se intaresc putin;
  • Cat blatul se coace, procesati intr-un blender toate ingredientele pentru umplutura (fara sosul de capsuni), pana cand obtineti un sos fin;
  • Scoateti blatul din cuptor si puneti umplutura cu silken tofu si nuci caju;
  • Puneti apoi cu o lingura sosul de capsuni, din loc in loc, peste umplutura; folositi o furculita pentru a amesteca usor cele doua sosuri;
  • Coaceti cheesecake-ul timp de 30-40 de minute la 175°C;
  • Scoateti cheesecak-ul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet intainte de a-l felia.
Keyword cheesecake cu capsuni, cheesecake cu silken tofu, cheesecake de post, cheesecake vegan