Incalziti cuptorul la 200°C si puneti hartie de copt intr-o tava mare;
Puneti in tava boabele de naut si bucatile de conopida (cate incap); stopiti cu ulei de masline, apoi presarati 1 lingurita de sare, boia afumata, chili si chimion; amestecati bine astfel incat toate bucatile de conopida si boabele de naut sa fie acoperite cu ulei si condimente; puneti tava in cuptor si coaceti timp de 30 de minute, pana cand se rumenesc;
Puneti aproximativ 100 ml apa intr-o cratita si adaugati ceapa si usturoiul; caliti la foc mediu timp de 2-3 minute, pana cand se inmoaie;
Adaugati morcovii, cartofii, conopida si apa ramasa, sare, cimbru si foile de dafin si lasati sa fiarba pana se inmoaie; mai adaugati apa daca este nevoie;
Dupa ce legumele s-au copt/ fiert, scoateti foile de dafin, adaugati in cratita conopida coapta si pasati cu un blender pana obtineti o crema fina; puteti pastra cateva bucatele de conopida coapta pentru ornat;
Puneti supa crema la foc mic si adaugati laptele din soia; mai puneti sare si alte condimente, daca e cazul; lasati sa fiarba cateva secunde, apoi opriti focul;
Puneti in boluri si serviti cu naut crocant.