Go Back
Supa cremoasa de conopida si naut crocant

Supa crema de conopida cu naut crocant

O supa crema super gustoasa, care se prepara foarte rapid si usor. Serviti-o cu boabe aromate de naut crocant.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course Supa
Cuisine General
Servings 2 portii

Equipment

  • Blender

Ingredients
  

  • 4-500 g buchetele de conopida taiate in bucati mai mici
  • 1 conserva boabe de naut sau 170 g boabe de naut uscat puse la fiert
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura boia afumata
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita praf de chili optional
  • 1+1 lingurite sare sau dupa gust
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4-5 catei de usturoi tocat marunt
  • 1 morcov taiat rondele
  • 2 cartofi mici taiati cubulete
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 300 ml apa sau supa de legume
  • 200 ml lapte din soia neindulcit

Instructions
 

  • Incalziti cuptorul la 200°C si puneti hartie de copt intr-o tava mare;
  • Puneti in tava boabele de naut si bucatile de conopida (cate incap); stopiti cu ulei de masline, apoi presarati 1 lingurita de sare, boia afumata, chili si chimion; amestecati bine astfel incat toate bucatile de conopida si boabele de naut sa fie acoperite cu ulei si condimente; puneti tava in cuptor si coaceti timp de 30 de minute, pana cand se rumenesc;
  • Puneti aproximativ 100 ml apa intr-o cratita si adaugati ceapa si usturoiul; caliti la foc mediu timp de 2-3 minute, pana cand se inmoaie;
  • Adaugati morcovii, cartofii, conopida si apa ramasa, sare, cimbru si foile de dafin si lasati sa fiarba pana se inmoaie; mai adaugati apa daca este nevoie;
  • Dupa ce legumele s-au copt/ fiert, scoateti foile de dafin, adaugati in cratita conopida coapta si pasati cu un blender pana obtineti o crema fina; puteti pastra cateva bucatele de conopida coapta pentru ornat;
  • Puneti supa crema la foc mic si adaugati laptele din soia; mai puneti sare si alte condimente, daca e cazul; lasati sa fiarba cateva secunde, apoi opriti focul;
  • Puneti in boluri si serviti cu naut crocant.

Notes

  1. Lasati boabele de naut sa se scurga bine inainte sa le puneti in tava pentru copt.
  2. Puteti cali ceapa si usturoiul in 2-3 linguri de ulei, daca doriti.
  3. Ajustati cantitatea de lapte din soia pentru a obtine consistenta dorita.
Keyword naut crocant, supa crema, supa de conopida, supa de post, supa vegana