Go Back
Fasole verde si ciuperci marinate cu mamaliga

Fasole verde si ciuperci marinate cu mamaliga cremoasa

Mancarea de fasole verde cu usturoi si ciuperci marinate pe un pat de mamaliga cremoasa e foarte sanatoasa, hranitoare si gustoasa. Pe langa asta, e vegana / de post si fara gluten.
5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course Fel principal
Cuisine General
Servings 2 portii

Ingredients
  

Fasole verde

  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa mica tocata foarte marunt
  • 200 g fasole verde
  • 100 ml apa
  • 3 linguri sos de rosii
  • lingura sare sau dupa gust
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 4-5 catei de usturoi zdrobiti

Ciuperci marinate

  • 400 g ciuperci Champignon brune feliate
  • 5-6 linguri sos de soia (all purpose sau light) sau otet balsamic
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura ulei vegetal

Mamaliga

  • 500 ml apa
  • 120 g faina de porumb cernuta
  • 1 lingura sare sau dupa gust
  • 20 g unt vegan
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva

Instructions
 

Prepararea ciupercilor

  • Puneti intr-un bol mare ciupercile feliate impreuna cu usturoiul si sosul de soia; amestecati usor si puneti deoparte timp de 10 minute;
  • Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati apoi ciupercile (fara marinata); caliti timp de 10-12 minute la foc mediu, apoi puneti deoparte;

Preparea fasolei verzi

  • Incalziti uleiul intr-o tigaie mare sau un wok; cand e fierbinte, adaugati ceapa tocata si caliti la foc mediu timp de 2 minute; amestecati din cand in cand;
  • Adaugati pastaile de pasole, apa si sosul de rosii; cand incep sa fiarba, adaugati sarea, piperul si cimbrul; gatiti la foc mediu timp de 8 minute; amestecati din cand in cand;
  • Adaugati usturoiul, amestecati bine, mai gatiti timp de 2-3 minute, apoi opriti focul;

Prepararea mamaligii

  • Puneti apa la fiert intr-o cratita mica si presarati 1 lingurita de faina de porumb deasupra (nu amestecati);
  • Cand apa incepe sa fiarba, adaugati sarea si dati focul la minim;
  • Adaugati treptat faina de porumb, in timp ce amestecati continuu cu o lingura din lemn;
  • Gatiti timp de 15 minute, pana obtineti o pasta groasa; amestecati in continuu;
  • Adaugati untul vegan si fulgii de drojdie si amestecati pana se integreaza complet;
  • Opriti focul si puneti mamaliga imediat pe farfurii; adaugati fasolea si ciupercile si savurati!
Keyword ciuperci marinate, fasole verde cu usturoi, mamaliga cremoasa, polenta