Fasole verde si ciuperci marinate cu mamaliga cremoasa
Mancarea de fasole verde cu usturoi si ciuperci marinate pe un pat de mamaliga cremoasa e foarte sanatoasa, hranitoare si gustoasa. Pe langa asta, e vegana / de post si fara gluten.
5-6lingurisos de soia (all purpose sau light)sau otet balsamic
2-3catei de usturoizdrobiti
1linguraulei vegetal
Mamaliga
500mlapa
120gfaina de porumbcernuta
1lingurasaresau dupa gust
20gunt vegan
2lingurifulgi de drojdie inactiva
Instructions
Prepararea ciupercilor
Puneti intr-un bol mare ciupercile feliate impreuna cu usturoiul si sosul de soia; amestecati usor si puneti deoparte timp de 10 minute;
Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati apoi ciupercile (fara marinata); caliti timp de 10-12 minute la foc mediu, apoi puneti deoparte;
Preparea fasolei verzi
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare sau un wok; cand e fierbinte, adaugati ceapa tocata si caliti la foc mediu timp de 2 minute; amestecati din cand in cand;
Adaugati pastaile de pasole, apa si sosul de rosii; cand incep sa fiarba, adaugati sarea, piperul si cimbrul; gatiti la foc mediu timp de 8 minute; amestecati din cand in cand;
Adaugati usturoiul, amestecati bine, mai gatiti timp de 2-3 minute, apoi opriti focul;
Prepararea mamaligii
Puneti apa la fiert intr-o cratita mica si presarati 1 lingurita de faina de porumb deasupra (nu amestecati);
Cand apa incepe sa fiarba, adaugati sarea si dati focul la minim;
Adaugati treptat faina de porumb, in timp ce amestecati continuu cu o lingura din lemn;
Gatiti timp de 15 minute, pana obtineti o pasta groasa; amestecati in continuu;
Adaugati untul vegan si fulgii de drojdie si amestecati pana se integreaza complet;
Opriti focul si puneti mamaliga imediat pe farfurii; adaugati fasolea si ciupercile si savurati!
Keyword ciuperci marinate, fasole verde cu usturoi, mamaliga cremoasa, polenta