Daca sunteti fani quiche, dar va ganditi ca e prea complicat de preparat, atunci va propun aceasta tarta rustica cu zucchini si rosii cherry. De ce se prepara mai simplu decat un quiche? Pentru ca nu trebuie sa coaceti crusta in doua etape! Si nici nu trebuie sa va faceti griji in privinta formei, de aici si numele de tarta rustica.

De fapt, este „varianta sarata” de galette, desertul frantuzesc care se prepara exact la fel, dar, evident, este dulce si se umple cu fructe. Asadar, puteti sa-i spuneti galette cu zucchini si rosii cherry, daca doriti. Sau galette sarata :).

Tarta rustica cu zucchini si rosii cherry

Cum se face tarta rustica cu zucchini si rosii cherry

Detalii despre ingrediente si cantitati necesare gasiti in tabelul de la finalul articolului.

Preparare crusta

Cel mai bine este sa incepeti cu prepararea crustei pentru ca are nevoie sa stea la frigider cel putin 30 de minute.

In primul rand, asigurati-va ca ingredientele sunt reci, untul si apa in special.

Puneti intr-un bol faina alba de grau, faina de porumb, sare si untul vegan si framantati pana cand se vor forma niste firimituri de aluat.

Adaugati apoi treptat apa foarte rece si framantati pana firimiturile formeaza un aluat omogen. Modelati o bila din aluat, puneti intr-o punga resigilabila si lasati la frigider 30 de minute.

Aluat crusta vegana pentru tarta rustica

Preparare umplutura

Umplutura se prepara in 2 etape.

Mai intai, stoarceti bine blocul de tofu ca sa se elimine cat mai multa apa. Apoi puneti tofu intr-un bol si sfaramati-l cu o furculita. Adaugati crema de branza vegana, fulgii de drojdie, ierburile aromate si sare si amestecati bine. Lasati la rece in timp ce pregatiti legumele. Adica feliati zuchinni si rosiile cherry :).

Ingrediente umplutura branza vegana: tofu, crema de branza vegana, fulgi de drojdie inactiva, ierburi aromate, piper negru

Asamblare tarta rustica cu zucchini si rosii cherry

Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l cu un sucitor pana obtineti o foaie de aproximativ 35 cm. Daca aluatul este prea tare, lasati-l cateva minute sa se inmoaie suficient ca sa puteti lucra cu el. Foaia de aluat nu trebuie sa fie (perfect) rotunda.

Transferati foaia de aluat cu tot cu hartia pentru copt intr-o tava. Apoi ddistribuiti amestecul de tofu si branza vegana dinspre centru spre margini. Lasati catre margini aproximativ 4 cm de aluat neacoperit cu umplutura.

Distribuiti apoi peste amestecul de tofu feliile de zucchini si rosii cherry. Incepeti dinsre margini cu un strat de zucchini. Puneti legumele doar peste tofu, nu si peste aluatul ramas neacoperit.

Stropiti legumele cu putin ulei de masline ca sa nu se usuce prea tare in timp ce se coc. Apoi presarati sare si ierburi aromate.

Impaturiti peste legume marginile de aluat neacoperit cu umplutura. Aluatul se poate crapa / rupe in timp ce il impaturiti. Lipiti bine cu degetele in caz ca legumele vor lasa zeama in timp ce se coc.

Puneti tarta in frigider pentru inca 15 minute, apoi coaceti la 180°C timp de aproximativ 50 de minute, pana cand crusta devine aurie si se intareste.

Alte retete de aperitive vegane

Daca v-a placut aceasta reteta de tarta rustica vegana cu zucchini si rosii cherry , o puteti evalua mai jos sau puteti lasa un comentariu. Mi-ar placea sa stiu parerea voastra. Si, daca si preparati o tarta rustica de post dupa reteta mea, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie pe Instagram, fie pe Facebook.

Tarta vegana cu zucchini si rosii cherry

Tarta rustica cu zucchini si rosii cherry | Reteta vegana

Zucchini, rosiile cherry si crema de tofu placut aromata, invelite intr-o crusta frageda fac din tarta aceasta un aperitiv delicios sau chiar o masa usoara in timpul saptamanii.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Aperitiv
Cuisine Franceza
Servings 12 portii

Ingredients
  

Ingrediente crusta

  • 200 g faina alba de grau
  • 50 g faina de porumb faina fin macinata, nu malai
  • lingurita sare
  • ½ lingurita turmeric pudra optional, pentru culoare
  • 120 g unt vegan rece taiat cuburi
  • 60 ml apa rece

Ingrediente umplutura

  • 200 g tofu bine stors de lichid
  • 100 g crema de branza vegana
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • ⅔+⅓ lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • ½+⅓ busuioc uscat
  • ½+⅓ cimbru uscat
  • 200 g zucchini feliat
  • 250 g rosii cherry feliate
  • 2 linguri ulei de masline

Instructions
 

  • Pentru prepararea crustei, puneti intr-un bol faina de grau, faina de porumb, sarea, turmericul si untul vegan si framantati pana cand obtineti un aluat foarte sfaramicios; adaugati treptat apa rece si continuati sa framantati pana cand obtineti un aluat omogen; formati o bila de aluat, puneti-l intr-o punga resigilabila si lasati in frigider timp de 30 de minute
  • Intre timp, puneti intr-un bol blocul de tofu stors de lichid si zdrobiti-l bine cu o furculita sau cu mana; adaugati crema de branza vegana, fulgii de drojdie, ⅔ lingurita sare, ½ lingurita busuioc, ½ lingurita cimbru si piperul negru macinat si amestecati bine;
  • Feliati zuchinni si rosiile cherry si puneti deoparte;
  • Scoateti aluatul din frigider, puneti-l pe hartia de copt si intindeti cu un sucitor pana obtineti o foaie de aluat de aproximativ 35 cm; transferati intr-o tava (sau pe fundul tavii daca va este mai usor asa);
  • Distribuiti intr-un strat uniform amestecul de tofu, dinspre centru spre marginile foii; lasati spre margine aproximativ 4 cm de aluat neacoperit;
  • Aranjati feliile zucchini si rosii cherry peste crema de tofu; incepeti dinspre margine cu un strat de zucchini, apoi unul de rosii si continuati pana cand acoperiti intreaga suprafata;
  • Stropiti legumele cu ulei de masline, apoi presarati busuiocul, cimbrul si sarea ramase;
  • Impaturiti peste legume partea de aluat neacoperita cu tofu si legume; daca apar crapaturi in foaia de aluat, lipiti usor cu degetele;
  • Puneti tarta in frigider pentru 15 minute si incalziti cuptorul la 180°C;
  • Puneti tarta in cuptor si coaceti timp de aproximativ 50 de minute sau pana cand crusta devine aurie si se intareste;
  • Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati tarta sa se raceasca putin, apoi feliati si savurati!

Notes

  1. Daca nu aveti faina de malai, puteti folosi aceeasi cantitate de faina alba de grau.
  2. Puteti inlocui blocul de tofu si crema vegana de branza cu tofu tartinabil.
  3. Puteti prepara aluatul cu 1-2 zile in avans.
Keyword galette sarata, tarta rustica sarata, tarta vegana sarata

Scrie un comentariu

Evaluare reteta