O tarta raw vegana cu lime si avocado este mai mult decat bine venita intr-o zi calduroasa de vara. Si nu numai! Este usoara, foarte placut aromata si se prepara foarte simplu si repede. Pe langa asta, e si fara zahar si fara gluten.

Tarta de post cu lime si avocado

Ingrediente pentru tarta raw vegana cu lime

In acest paragraf veti gasi informatii generale despre ingredientele pe care le-am folosit, rolul lor, eventuali inlocuitori si link-uri afiliate. Detalii despre cantitati si preparare pas cu pas veti gasi in tabelul de la finalul articolului.

Multe dintre ingredientele de care aveti nevoie pot fi comandate de pe Vegis. Puteti da click pe imaginile de mai jos pentru a ajunge direct la ingredientele necesare.

Pentru crusta am folosit nuci caju, fulgi de nuca de cocos si faina din ovaz (o puteti inlocui cu faina din migdale sau orez). Am indulcit crusta cu niste curmale medjool. Am folosit si putin ulei de cocos pentru a ajuta crusta sa se intareasca.

Pentru crema, pe langa zeama si coaja de lime si avocado, am mai folosit crema de cocos si ulei de cocos. Pana acum am testat laptele / crema cocos de la Biona si Cocomi (este mai ieftin, dar nu intotdeauna pe stoc).

Si am indulcit-o cu sirop din orez, dar puteti folosi un alt indulcitor lichid (sirop de agave, artar).

Cum se face tarta raw vegana cu lime si avocado

Prepararea crustei este primul pas. Nimic complicat. Puneti toate ingredientele intr-un blender si procesati pana cand obtineti un aluat sfaramicios si lipicios.

Ingrediente crusta: nuci caju, faina din ovaz, fulgi de cocos, curmale, ulei de cocos

Puneti apoi aluatul intr-o forma rotunda de 18 cm, distribuiti intr-un strat egal si presati bine pentru a obtine o crusta cat mai compacta. Lasati crusta in frigider pana preparati crema. Puteti pune pune hartie de copt pe fundul formei pentru a transfera mai usor tarta pe un platou pentru servire.

Crusta pentru tarta cu lime si avocado in forma rotunda

Si crema se prepara la fel de simplu. Puneti toate ingredientele in blender si procesati pana cand obtineti o compozitie foarte fina, omogena.

Ingrediente crema: zeama si coaja rasa de lime, avocado, crema de cocos, ulei de cocos, sirop de orez

Scoateti crusta din frigider si puneti crema deasupra.

Tarta cu raw vegana cu lime si avocado pregatita pentru congelare

Lasati tarta la congelator minim 3 ore sau chiar peste noapte.

Alte deserturi vegane

Daca v-a placut aceasta reteta simpla de tarta de post cu lime si avocado, o puteti evalua mai jos sau puteti lasa un comentariu. Mi-ar placea sa stiu parerea voastra. Si, daca si preparati reteta aceasta, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie pe Instagram, fie pe Facebook.

Tarta vegana cu lime si avocado

Tarta raw vegana cu lime si avocado

O tarta raw vegana cu lime si avocado placut aromata si racoroasa este mai mult decat bine venita intr-o zi calduroasa de vara. Si se prepara foarte repede si usor.
Prep Time 20 mins
Congelare 3 hrs
Total Time 3 hrs 20 mins
Course Desert
Cuisine American
Servings 8 portii

Ingredients
  

Ingrediente crusta

  • 120 g nuci caju
  • 40 g fulgi de cocos
  • 30 g faina de ovaz
  • 80 g curmale medjool
  • 30 g ulei de cocos

Ingrediente crema cu lime si avocado

  • 70 ml zeama lime
  • coaja rasa de la 1 lime
  • 250 g avocado (pulpa)
  • 230 g crema de cocos
  • 120 g sirop de orez puneti mai mult daca preferati mai dulce
  • 40 g ulei de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie optional

Instructions
 

  • Procesati intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru crusta pana cand obtineti un aluat lipicios; puneti aluatul intr-o forma rotunda de 18 cm si presati bine pentru a obtine un strat uniform si compact; puneti crusta in frigider;
  • Puneti toate ingredientele pentru crema intr-un blender si procesati pana cand obtineti o compozitie cremoasa fina;
  • Scoateti crusta din frigider si distribuiti crema desupra, intr-un strat uniform;
  • Lasati tarta in congelator cel putin 3 ore sau peste noapte inainte de servire.
Keyword tarta cu lime, tarta cu lime si avocado, tarta de post, tarta fara coacere, tarta fara gluten, tarta fara zahar, tarta raw vegana

Scrie un comentariu

Evaluare reteta