Supa de sfecla rosie si morcov copt nu este doar delicioasa, e si foarte sanatoasa si plina de nutrienti. Am pregatit un amestec de sfecla rosie, morcovi, cartofi si ceapa care sa sporeasca savoarea supei si sa o faca mai cremoasa. Si, pentru mine, legumele coapte au intotdeauna un gust mai bun.

Ingrediente pentru supa de sfecla rosie si morcov

In paragraful acesta gasiti detalii despre ingrediente, rolul pe care il au si eventuali inlocuitori. Mai jos, veti gasi un tabel cu toate cantitatile si intructiunile de preparare.

  • sfecla rosie – evident, ingredientul vedeta care face supa aceasta hranitoare si bogata in vitamine si nutrienti; sfecla rosie este o sursa foarte buna de acid folic, fibre, magnzeziu si potasiu;
  • morcov – foarte bogat in vitamina A, K si C, potasiu si fibre;
  • cartof – pentru supele crema e cel mai bine sa folositi cartofi albi care au un continut mai bogat de amidon si fac supele mai cremoase;
  • ceapa rosie – pentru un gust usor dulceag;
  • concentrat de legume (organic) – pentru cand fiertura de legume lipseste din frigider 😉; daca si voi folositi, ar fi bine sa evitati produsele care contin ingrediente artificiale; oricum, supa iese foarte buna si fara concentratul acesta;
  • condimente – eu am folosit piper negru macinat, foi de dafin, busuioc si cimbru uscat, dar sunt si alte condimente care merg bine cu sfecla rosie: chimen, chisarau (chives), chimion, marar, ghimbir; folositi ce va place.

Cum se face supa de sfecla rosie si morcov copt

Este o supa care se prepara foarte usor in blender si e nevoie sa parcurgeti doar cativa pasi simpli.

Incepeti prin a coace in cuptor sfecala rosie si morcovul timp de 20 de minute. Intepati-le cu o furculita ca sa nu „explodeze” in cuptor. De asemenea, ar fi bine sa folositi sfecle cam de aceeasi dimensiune ca sa se coaca in acelasi timp. Daca sunt mai mari, taiati-le in bucati mai mici ca sa se coaca mai repede.

Dupa ce le scoateti din cuptor, decojiti-le si taiati-le cuburi.

Sfecla rosie si morcovi copti

In timp ce sfecla si morcovul se coc in cuptor, curatati si taiati ceapa si cartoful.

Puneti legumele impreuna cu restul ingredientelor intr-o cratita si fierbeti la foc mic timp de 15 minute sau pana cand toate legumele sunt bine fierte.

Ingrediente supa sfecla rosie

Cand legumele au fiert, opriti focul, lasati-le cateva minute sa se raceasca si apoi pasati-le cu un blender.

Mai puneti la foc mic supa timp de 5 minute. Adaugati apa daca supa e prea consistenta.

Puneti supa in boluri si serviti cu paine prajita sau crutoane.

Cum se pastreaza supa

O puteti tine in frigider intr-o caserola bine inchisa pana la 3 zile. Se poate pastra si in congelator pentru o perioada mai lunga.

Daca v-a placut aceasta supa, lasati un comentariu mai jos si evaluati reteta. Sau postati o poza cu hashtag #choose_tasty 😊.

Servire supa de sfecla rosie si morcovi copti

Supa de sfecla rosie si morcov copt

Supa aceasta de sfecla rosie si morcov este foarte gustoasa si hranitoare. O combinatie de cateva legume simple si niste condimente fac o masa super savuroasa. E perfecta pentru a va incalzi intr-o zi ploioasa de toamna.
4 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course Supa
Servings 5 portii

Ingredients
  

  • 500 g sfecla rosie
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof curatat si taiat cuburi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cub concentrat de legume optional
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • 3 cani apa

Instructions
 

  • Incalziti cuptorul la 200°C; intepati sfecla rosie si morcovul cu o furculita si coaceti-le timp de 20 de minute;
  • Dupa ce le scoateti din cuptor, curatati coaja si taieti-le cuburi (la fel ca si cartofii);
  • Puneti legumele si restul ingredientelor intr-o cratita si fierbeti la foc mediu-mic timp de 15 minute;
  • Scoateti foile de dafin si pasati legumele cu un blender;
  • Mai fierbeti inca 5 minute la foc mic; adaugati putina apa daca e nevoie;
  • Puneti supa in boluri si serviti cu paine prajita sau crutoane.

Notes

  1. Cu cat mai mici sunt taiate legumele, ca atat mai repede vor fierbe.
  2. Puteti inlocui  concentratul de legume si apa cu fiertura de legume.
Keyword supa de sfecla rosie

2 Comments

  1. O sa devin bucatareasa cu sprijinul retetelor tale. Mulțumesc, toată familia a mancat, spre surprinderea mea.

  2. 4 stars
    Sfecla rosie nu e printre preferatele mele, adica salata aia cu hrean sau chimen nu o suport . Dar am zis sa mai incerc; spre surprinderea mea a fost mancabila. S-ar putea sa mai repet, asa pentru diversitate

Write A Comment

Evaluare reteta