Supa aceasta cremoasa de morcovi cu pasta miso nu doar ii va da corpului minelalele si vitaminele de care are nevoie, dar te va si face sa te simti mai bine.
Nu stiu cum e la altii, dar la mine morcovii nu se numara printre legumele mele preferate ๐. De aceea trebuie sa gasesc variante de a-mi pacali papilele gustative ca sa pot sa-i mananc. Si pasta miso a facut o treaba asa de buna cu aceasta supa, ca am mancat doua portii ๐.
Ingrediente pentru supa de morcovi cu miso
In paragraful acesta gasiti detalii despre ingrediente, rolul pe care il au si eventuali inlocuitori. Mai jos, veti gasi un tabel cu toate cantitatile si intructiunile de preparare.
- morcovi – acum e un moment bun sa folositi morcovii vechi din frigider sau care s-au uscat in camara; chiar daca legumele radacinoase se usuca, nu-si pierd valoarea nutritiva, ci raman in continuare pline de fibre, minerale si vitamine;
- pasta miso alba – pentru gustul umami care face orice mancare mai buna; pasta miso este un amestec facut, de obicei, din boabe de soia fermentate, orez sau ovaz, sare si koji (un mucegai); pasta miso este de regula fara gluten, dar cel mai bine e sa verificati lista ingredientelor de pe ambalaj; o puteti comanda de pe Republica Bio;
- ghimbir – pentru a da o aroma placuta supei;
- ceapa – folositi fie ceapa verde (partea alba calita cu ghimbir, iar cea verde pentru ornat), fie ceapa galbena; daca folositi ceapa rosie, supa va capata o culoare putin mai inchisa;
- supa de legume – folositi un cub de legume organice; daca nu aveti, merge si cu apa;
- condimente – piper negru macinat, seminte macinate de chimen si coriandru;
- smantana vegana (optional) – am folosit smantana din orez, dar e buna orice alta smantana vegana neindulcita.
Cum se face supa de morcovi cu pasta miso alba
Incepeti prin a pregati ingredientele: curatati si taiati morcovii (bucati de 1-2 cm), curatati si taiati ceapa si dati ghimbirul prin razatoare (sau taiati-l foarte marunt).
Incalziti apoi intr-o catita putin ulei si caliti ceapa si ghimbirul la foc mediu, timp de 2 minute, pana devin aurii.Adaugati morcovii, condimentele si sarea si mai caliti inca 2 minute. Adaugati supa de legume si fierbeti 20 de minute, pana se inmoaie morcovii. Opriti focul si folositi un blender pentru a pasa morcovii pana obtineti o supa cu o textura foarte fina. Puneti supa inapoi in cratita (daca nu ati folosit un blender de mana).

Puneti pasta miso intr-un bol mic si adaugati 4-5 linguri de supa. Amestecati bine pana cand pasta miso se dizolva complet, apoi adaugati amestecul in cratita cu supa. Pasta miso se dizolva mult mai usor si mai bine in felul acesta.

Incalziti supa la foc mic. Mai adaugati sare si piper, daca e nevoie. Opriti focul cand incepe sa fiarba.
Puneti supa in boluri, ornati cu ceapa verde sau seminte de coriandru, puneti putina smantana deasupra si savurati!
Cum se pastreaza supa de morcovi
Supa de morcovi cu pasta miso isi pastreaza aroma timp de aproximativ 5 zile daca este tinuta in frigider, intr-o caserola bine inchisa. Nu o incalziti de mai multe ori pentru ca isi va pierde nutrientii.
Daca vreti sa mai incercati alte retete cu pasta miso, va propun o reteta japoneza de supa ramen cu legume si tofu.
Si, daca va plac supele crema, puteti incerca o supa de sfecla rosie cu mocov copt.
Daca v-a placut aceasta reteta de supa vegana cu morcovi si pasta miso alba, evaluati-o sau lasati un comentariu mai jos. Si daca o preparati, faceti o poza, postati-o pe Instagram si etichetati #choose_tasty ๐.

Supa de morcovi cu pasta miso alba
Ingredients
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa medie tocata
- 1 bucata ghimbir (2 cm) dat prin razatoare
- 350 g morcovi taiati in bucati de 1-2 cm
- โ lingurita seminte de coriandru macinate
- โ lingurita seminte de chimion macinate
- 1 lingurita sare sau dupa gust
- ยฝ lingurita piper negru macinat
- 750 ml supa de legume
- 1 lingura pasta miso alba
- 2 linguri smantana vegana
Instructions
- Incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati ceapa si ghimbirul cand e fierbinte; caliti timp de 2 minute la foc mediu;
- Adaugati morcovii, chimionul, coriandrul, sarea si piperul si gatiti timp de inca 2 minute;
- Adaugati supa de legume; acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mediu timp de 20 de minute, pana cand morcovii se inmoaie;
- Opriti focul si dati supa prin blender pana capata o textura foarte fina, apoi puneti-o inapoi in cratita;
- Puneti pasta miso intr-un bol mic si amestecati bine cu cateva linguri de supa, pana se dizolva complet;
- Puneti amestecul in cratita cu supa si incalziti la foc mic; cand incepe sa fiarba, opriti focul;
- Puneti supa in boluri, ornati cu seminte de coriandru sau ceapa verde, puneti smantana deasupra si serviti.
1 Comentariu
๐