O supa de linte rosie este foarte bine venita intr-o zi racoroasa de toamna sau chiar una rece de iarna. Supa aceasta se prepara foarte usor, este foarte gustoasa si foarte sanatoasa. Este facuta cu ingrediente ieftine, dar foarte hranitoare. Asa cum o gatesc eu, este destul de consistenta si o servesc ca fel principal, mai ales daca mai am si niste paine prajita langa ea. Cred ca mai bine i s-ar potrivi numele de ciorba sau mancare de linte rosie ๐Ÿ˜Š.

Lintea rosie, in combinatie cu ceapa, usturoi si alte legume sanatoase, face supa aceasta perfecta pentru cand aveti nevoie de o masa rapida si usoara. Datorita felului in care este procesata, lintea rosie se prepara mult mai repede decat orice legume. Asadar, nu trebuie sa investiti prea mult timp pentru un fel de mancare delicios si totusi plin de nutrienti.

Si, pe langa toate acestea, mai este si vegana (sau de post).

Ingrediente pentru supa de linte rosie

  • linte rosie – evident, ingredientul principal; este plina de proteine, fibre si minerale; se prepara in maxim 20 de minute; o puteti inlocui cu un alt fel de linte, dar va trebui sa ajustati timpul pentru gatit;
  • legume – am ales doua radacinoase, morcovi si patrunjel (radacina), dar puteti alege si alte radacini cum ar fi pastarnac, napi, telina; am adaugat apio (tulpina de telina) si spanac proaspat pentru o portie si mai mare de sanatate ๐Ÿ˜Š; puteti folosi si spanac congelat, dar frunze intregi, nu tocat; de asemenea, spanacul poate fi inlocuit cu kale;
  • ceapa si usturoi – pentru un gust si mai bun; usturoiul chiar merge foarte bine cu lintea;
  • sos de rosii – am folosit un sos de rosii simplu, pentru a mai colora putin supa;
  • condimente – am folosit doar cimbru uscat si piper negru macinat, sunt multe alte condimente care se potrivesc: chimion, turmeric, rozmarin etc.

Cum se face supa de linte rosie

Incepeti prin a pregati toare ingredientele: clatiti bine lintea; tocati ceapa si usturoiul; taiati legumele in bucati aproximativ egale (ca sa se gateasca in acelasi timp); taiati spanacul.

Intr-o cratita mare, incingeti uleiul si caliti ceapa si usturoiul la foc mediu, apoi adaugati morcovii si patrunjelul. Caliti aproximativ 4-5 minute la foc mediu.

Adaugati apa, apio, sosul de rosii, condimentele si sarea si lasati-le sa fiarba 10 minute.

Adaugati lintea, amestecati bine cu o lingura de lemn si fierbeti timp de 15 minute. Mai adaugati apa daca e cazul. Cand lintea este aproape gata, adaugati spanacul. Amestecati si mai lasati pe foc aproximativ 1 minut.

Opriti focul si puneti supa in boluri.

Cum se pastreaza supa

Se pastreaza timp de 5-6 zile in frigider intr-o caserola bine inchisa. Poate fi si congelata pentru o perioada mai lunga.

Daca v-a placut aceasta reteta, evaluati-o si lasati un cometariu mai jos. De asemenea, daca preparati aceasta supa din linte rosie, faceti o poza si nu uitati sa etichetati #choose_tasty pe Instagram ๐Ÿ˜Š.

Servire supa linte rosie

Supa de linte rosie cu morcov si spanac

Supa aceasta este perfecta pentru cand vreti sa va incalziti intr-o zi racoroasa de toamna. Facuta din ingrediente foarte ieftine, se prepara foarte repede si usor si este super delicioasa.
Prep Time 10 mins
Cook Time 32 mins
Total Time 42 mins
Course Fel principal, Supa
Servings 4 portii

Ingredients
  

  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa galbena (medie) taiata marunt
  • 4 catei de usturoi maruntit
  • 2 morcovi (medii) taiati rondele
  • 1 radacina mica de patrunjel taiata rondele
  • 3 cani apa (sau fiertura de legume) 750 ml
  • 100 g sos de rosii
  • 100 g apio taiat bucati de aproximativ 1,5 cm
  • 1 lingura sare sau dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ยฝ lingurita peper negru macinat sau mai mult daca preferati iute
  • 1 cana linte rosie bine clatita 200 g
  • 100 g spanac proaspat taiat bucati mari

Instructions
 

  • Puneti uleiul intr-o cratita bine incinsa; cand uleiul e fierbinte, adaugati ceapa si usturoiul; caliti timp de 2 minute la foc mediu;
  • Adaugati morcovii si radacina de patrunjel si caliti timp de 4-5 minute la foc mediu; amestecati continuu ca sa nu se arda;
  • Adaugati apa, apio, sosul de rosii, condimentele si sarea si lasati sa fiarba timp de 10 minute; acoperiti cu un capac;
  • Adaugati lintea si amestecati bine; lasati sa fiarba aproximativ 15 minute la foc mediu; mai adaugati apa daca e necesar;
  • Cand lintea e aproape gata, adaugati spanacul si amestecati bine; mai lasati la fiert aproximativ 1 minut;
  • Opriti focul si puneti supa in boluri pentru servire.

Notes

  1. Daca nu doriti sa caliti legumele in ulei, puneti apa in loc de ulei; va trebui sa folositi cam 5-6 linguri de apa, poate chiar mai multe dupa ce adaugati morcovul si patrunjelul.
  2. Radacinoasele au nevoie de mai mult timp de gatit, de aceea trebuie sa le adaugati primele. Si apio se gateste mai greu decat lintea, deci trebuie pus in cratita inainte de a adauga lintea.
  3. Taiati radacinile in bucati aproximativ egale ca sa se gateasca in acelasi timp.
  4. Nu gatiti spanacul prea mult; e mai gustos usor crocant.
Keyword linte rosie, supa vegana

Scrie un comentariu

Evaluare reteta