Preparate rapid si usor, cu o umplutura delicioasa si coapte intr-un sos marinara aromat si gustos, aceste paste scoici la cuptor sunt o cina perfecta pentru o seara din timpul saptamanii. Umplutura facuta dintr-un amestec de crema de branza vegana cu broccoli si leurda este usoara si gustoasa si poate fi preparata in avans.

Ingrediente folosite

In paragraful acesta veti gasi informatii generale despre ingrediente si eventuali inlocuitori. Detalii despre cantitati si mod de preparare gasiti in tabelul de la finalul articolului.

  • legume – broccoli cu leurda mi se pare o combinatie foarte buna; insa, daca aveti alte preferinte, le puteti inlocui;
  • crema de branza vegana – poate fi inlocuita cu tofu tartinabil sau ricotta vegana; puteti folosi si tofu tare, dar va trebui probabil sa adaugati cateva linguri de lapte (fara zahar);
  • fulgi de drojdie inactiva – pentru gustul de branza pe care il dau mancarurilor;
  • paste scoici mari – le-am vazut mai rar in supermarkets; eu le-am cumparat de la un magazin cu produse bio; le puteti comanda si online;
  • sos marinara – puteti cumpara sos gata facut sau sa incercati reteta mea de sos marinara facut in casa; de data asta, a trebuit sa prepar sosul cu rosii din conserva; recomand sa folositi minim o conserva de 400 g pentru aceasta reteta.

La final, mai puteti adauga fie niste cascaval sau parmezan vegan peste paste, daca doriti.

Cum se fac pastele scoici la cuptor umplute cu broccoli si leurda

Cum am mentionat mai sus, e super simplu sa faci paste scoici la cuptor 😊!

Practic, umplutura necesita un efort minim de preparare si sosul marinara, daca alegeti sa il preparati acasa.

Incepeti prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 10 minute, cu 2 minute mai putin decat era indicat, pentru ca vor continua sa se coaca si in cuptor. Dupa ce le fierbeti, puneti-le intr-o sita si treceti-le pe sub un jet de apa rece pentru a intrerupe procesul de gatire. Lasati-le apoi la scurs in sita.

Pentru prepararea umpluturii, taiati marunt o ceapa galbena sau o salota si caliti-o in putina apa (putei folosi ulei daca doriti). Caliti ceapa cam 2-3 minute, pana cand se inmoaie bine. Adaugati apoi buchetelele de broccoli si putina apa si mai caliti 3-4 minute la foc mediu. Eu am taiat buchetelele de broccoli in bucati mici ca sa se gateasca mai repede.

Broccoli calit in tigaie cu ceapa

Dupa ce broccoli s-a inmuiat putin, puneti intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru umplutura si amestecati pana cand obtineti o pasta consistenta.

Umplutura pentru paste data prin blender

Puneti aproximativ 3/4 din cantitatea de sos intr-o tava sau un vas ceramic pentru cuptor, apoi umpleti pastele si asezati-le peste sos. La final, puneti deasupra sosul ramas (si cascaval sau parmezan vegan, daca folositi) si coaceti timp de 25 de minute la 180°C.

Si cam atat 😉.

Pot fi pastele scoici umplute facute in avans?

Sigur ca da! Puteti sa preparati umplutura cu 1-2 zile inainte si sa o pastrati in frigider intr-o caserola bine inchisa.

Dupa ce le coaceti, n-as recomada sa le pastrati mai mult de o zi. Pastele sunt gustoase atunci cand sunt servite imediat.

Alte retete de paste vegane care ar putea sa va placa

Daca v-a placut aceasta reteta simpla de paste umplute cu broccoli si leurda, o puteti evalua mai jos sau puteti lasa un comentariu. Mi-ar placea sa stiu parerea voastra 😊. Si, daca preparati aceste paste de post, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie pe Instagram, fie pe Facebook 😊.

Paste scoici la cuptor umplute cu broccoli si leurda

Paste scoici la cuptor umplute cu broccoli si leurda

Preparate rapid si usor, cu o umplutura delicioasa si coapte intr-un sos marinara aromat si gustos, aceste paste scoici la cuptor sunt o cina perfecta pentru o seara din timpul saptamanii.
Prep Time 20 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 45 mins
Course Aperitiv, Fel principal
Cuisine General
Servings 30 paste scoici

Ingredients
  

  • 30 paste scoici mari (jumbo shells)
  • 1 lingura sare
  • 500 g sos marinara cantitate minima, puteti folosi mai mult
  • cascaval sau parmezan vegan optional

Ingrediente umplutura

  • 150 ml apa
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 250 g buchetele broccoli taiate in bucati mici
  • 300 g crema de branza vegana
  • 30 g leurda
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingura sare sau dupa gust

Instructions
 

  • Fierbeti pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, dar cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat; puneti-le apoi intr-o sita, treceti-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se scurga;
  • Puneti ceapa la calit in 100 ml apa, la foc mediu; caliti 2-3 minute pana cand se inmoaie; adaugati apa daca trebuie; amestecati din cand in cand;
  • Adaugati bucatile de broccoli si cantitatea ramasa de apa si gatiti 3-4 minute, pana cand se inmoaie; amestecati din cand in cand;
  • Puneti intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru umplutura si amestecati pana cand obtineti o pasta fina;
  • Puneti ¾ din cantitatea de sos marinara intr-o tava sau un vas ceramic pentru cuptor;
  • Incalziti cuptorul la 180°C;
  • Umpleti pastele (aproximativ 2 lingurite de umplutura pentru fiecare scoica) si puneti-le in tava, peste stratul de sos;
  • Puneti deaspra cascaval sau parmezan (daca folositi) si cantitatea ramasa de sos;
  • Coaceti la 180° C timp de 25 de minute;
  • Scoateti pastele din cuptor si savurati!

Notes

  1. Nu fierbeti prea mult pastele, altfel se vor inmuia prea tare in sos.
  2. Cantitatea de sos depinde de preferintele voastre , dar si de dimensiunea tavii in care coaceti pastele.
  3. Puteti folosi ulei pentru a cali ceapa, daca doriti. Dar tot va trebui sa adaugati putina apa atunci cand puneti si broccoli in tigaie.
  4. Umplutura este suficienta pentru 30 de paste scoica mari.
Keyword paste de post, paste la cuptor, paste scoici, paste umplute, paste vegane, reteta paste

Scrie un comentariu

Evaluare reteta