Am incropit foarte repede, intr-o dupa-masa, reteta aceasta de paste folosind legumele ramase prin frigider. Cel mai probabil ultima tura de rosii cherry de gradina de anul acesta, spanac proaspat si niste sos de rosii ramas intr-un borcan. Si gata curatenia in frigider 😊.

Pastele cu spanac si rosii cherry sunt foarte usor de preparat si gata de servit in cateva minute. Sunt foarte gustoase si hranitoare si nici nu fac paguba in portofel 😉.

Ingrediente pentru paste cu spanac si rosii cherry

In paragraful acesta gasiti detalii despre ingrediente, rolul pe care il au si eventuali inlocuitori. Mai jos, veti gasi un tabel cu toate cantitatile si intructiunile de preparare.

Pentru a prepara aceste paste, aveti nevoie doar de cateva ingrediente simple:

  • paste – eu am folosit pennoni, dar puteti folosi orice alt tip de paste;
  • spanac – am folosit spanac proaspat, dar merge si cu spanac inghetat;
  • rosii cherry – sunt dulci si foarte aromate si fac pastele super gustoase;
  • usturoi – cel mai bine e sa zdrobiti usturoiul ca sa elibereze mai usor aroma;
  • ceapa – am folosit ceapa rosie pentru ca e mai dulce si aromata; puteti inlocui cu o salota;
  • sos de rosii – sosul facut in casa e intotdeauna mai bun, insa daca nu aveti, puteti folosi si cumparat;
  • fulgi de drojdie inactiva – vor da sosului o aroma de branza si il vor face mai cremos;
  • piper negru macinat, busuioc si cimbru uscat – pentru un gust usor condimentat.

Cum se prepara pastele cu rosii cherry si spanac

Primul pas e sa preparati usturoiul si rosiile cherry intr-o lingura de ulei de masline, la foc mediu. Lasati-le pe foc timp de 2 minute si apoi puneti-le deoparte.

Rosii cherry cu usturoi

Intr-o tigaie mare sau un wok, caliti ceapa rosie in ulei de masline, apoi adaugati pastele si o cana de apa fierbinte. Am aplicat aici exact aceeasi metoda de preparare ca si la pastele cu mazare verde si ciuperci. Apa se adauga treptat pentru a permite pastelor sa elibere mai mult amidon. Folositi un capac pentru ca pastele sa se faca mai repede. Timpul de fierbere depinde de tipul de paste pe care il folositi; la mine a durat aproximativ 10 minute pana sa trec la pasul urmator.

Pregatire paste

Inainte ca pastele sa fie al-dente, adaugati sosul de rosii, fulgii de drojdie si condimentele. Amestecati si mai lasati-le sa se gateasca impreuna inca 1 minut. Adaugati apoi spanacul si amestecati, dupa care adaugati si rosiile cherry cu usturoi. Amestecati si mai lasati-le pe foc aproximativ 1 minut. Mai adaugati sos de rosii sau apa daca e nevoie.

Preparare paste cu spanac si rosii cherry

Ponturi pentru prepararea pastelor cu spanac si rosii cherry

Preparati rosiile cherry separat pentru un timp foarte scurt astfel incat sa nu se inmoaie prea tare sau sa se sparga.

Atunci cand gatiti pastele, adaugati apa fierbinte treptat, astfel incat sa se elibereze cat mai mult amidon, care face sosul mai cremos.

Adaugati spanacul proaspat si rosiile cherry doar cand pastele sunt aproape gata, altfel se vor gati prea mult si isi vor pierde savoarea si valoarea nutritiva. Plus ca nici nu vor mai arata prea bine.

Cum se pastreaza aceste paste?

Sincer, nu recomand ca aceste paste sa fie pastrate pentru a doua zi. Stim bine ca pastele sunt bune proaspat gatite, Pe langa asta, spanacul isi va pierde culoarea vie, iar rosiile se vor inmuia. Mai bine pregatiti doar o portie, cu atat mai mult cu cat dureaza foarte putin sa le pregatiti.

Daca v-a placut aceasta reteta, lasati un comentariu si postati o poza cu pastele gatite de voi pe Instagram. Nu uitati sa etichetati @choose_tasty 😊.

Paste cu spanac si rosii cherry

Paste vegane cu spanac si rosii cherry

Paste cu spanac proaspat si rosii cherry preparate cu usturoi, intr-un sos cremos de rosii. O masa usoara si rapida, dar super delicioasa. O reteta perfecta pentru zilele in care sunteti foarte ocupati si nu aveti mult timp pentru gatit.
Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 20 mins
Course Fel principal
Cuisine Italian
Servings 2 portii

Ingredients
  

  • 3 linguri ulei de masline 1 pentru rosii si 2 pentru calit ceapa
  • 200 g rosii cherry
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa rosie mica tocata
  • 200 g paste pennoni
  • 2 cani apa fierbinte (500 ml) posibil sa nu o folositi pe toata
  • ¾ cana sos rosii 180 ml
  • 3 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 1 ½ lingurite sare sau dupa gust
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita piper negru macinat

Instructions
 

  • Fierbeti intr-o cratita 2 cani cu apa;
  • Intr-o tigaie mica puneti la incins o lingura ulei de masline; cand este fierbinte, adaugati usturoiul, apoi rosiile cherry; caliti timp de 2 minute la foc mediu, dupa care puneti deoparte;
  • Intr-o tigaie mare sau un wok, puneti la incins 2 linguri de ulei de masline; cand e fiebinte, adaugati ceapa tocata si caliti la foc mediu timp de 2 minute; amestacti continuu, ca sa nu se arda;
  • Adaugati o cana de apa fierbinte, pastele si sarea; lasati sa fiarba la foc mic;
  • Cand apa s-a absorbit, mai adaugati, treptat;
  • Cand pastele sunt aproape al-dente, adaugati sosul de rosii, fulgii de drojdie si condimentele;amestecati usor si mai lasati pe foc 1 minut;
  • Adaugati spanacul si amestecti, apoi adaugati rosiile si mai gatiti maxim 1 minut, dupa care opriti focul;
  • Transferati in boluri si serviti imediat.

Notes

  1. Preparati rosiile cherry separat ca sa nu se gateasca  prea mult si sa se inmoaie.
  2. Adaugati apa fierbinte treptat, astfel incat pastele sa elibereze cat mai mult amidon.
  3. Timpul de gatit pentru paste poate varia in functie de tipul de paste folosit. Pentru a nu le gati mai mult decat trebuie, gustati-le din cand in cand pentru a vedea daca sunt fierte suficient.
Keyword mancare de post, paste cu rosii cherry, paste cu spanac, paste vegane

Scrie un comentariu

Evaluare reteta