Din categoria „retete pentru lenesi”, am facut zilele astea niste paste cu pesto de mazare verde si menta proaspata.
Ca sa nu mai zica lumea ca „tu numai din alea sofisticate si complicate faci, cu ingrediente de care nici n-am auzit” :)) Uite ca acum vin cu ceva super simplu.
Insa ceva simplu nu inseamna neaparat ceva clasic. Imi place pesto traditional cu busuioc si seminte de pin, dar cu ce-as veni in plus fata de retetele deja existente?! Asadar, va sugerez ceva diferit: pesto cu mazare verde si frunze de menta proaspata, o combinatie care aduce un plus de prospetime indiferent in ce reteta vreti sa il includeti.
Ingrediente pentru pesto vegan de mazare si menta
Detalii despre cantitati si mod de preparare gasiti in tabelul de la finalul articolului.
Ingredientele necesare pentru acest pesto sunt simple si la indemana:

- mazare verde – duh…nu putem face pesto de mazare fara mazare verde; eu am folosit niste boabe de mazare cumparate de la tarani, din piata; in fiecare an imi fac un stoc de pus in congelator pentru ca nu se compara la gust cu mazarea congelata pe care o gasim la supermarket; pe langa gustul mai bun, boabele sunt mai mari si mai pline, spre deosebire de cele din comert care sunt cam uscate;
- frunze de menta proaspata – tot menta de la piata e mai buna; dar, cand n-am incotro, merge si cea de la supermarket;
- seminte de canepa – in cazul in care va intrebati ce ati mai putea face cu aceste seminte bogate in proteine, omega-3, fibre, minerale si vitamine;
- fulgi de drojdie inactiva – pentru aroma de branza pe care o dau oricarui preparat;
- usturoi;
- zeama de lamaie;
- ulei de masline.
Ca orice pesto, se prepara foarte simplu; doar punem ingredientele intr-un blender si gata! Asta dupa ce fierbeti mazarea 1-2 minute.
Puteti chiar sa preparati mai multe portii de pesto si sa congelati ce ramane. Se pastreaza foarte bine in congelator timp de 2-3 luni.
Si pastele nu sunt singura optiune pentru acest pesto delicios. Il puteti folosi si in salate, pe sandwich-uri sau pizza.

Alte retete de paste vegane
- Paste primavera cu sos din caju
- Paste cu conopida si sos de menta cu seminte de dovleac
- Paste scoici la cuptor umplute cu broccoli si leurda
- Paste cu chiftele din tofu si zucchini in sos alb
- Paste cu spanac si rosii cherry
- Paste cu mazare verde si ciuperci in sos alb
Daca v-a placut aceasta reteta de paste vegane cu pesto de mazare verde si menta, o puteti evalua mai jos sau puteti lasa un comentariu. Mi-ar placea sa stiu parerea voastra. Si, daca si preparati reteta aceasta, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie pe Instagram, fie pe Facebook.

Paste cu pesto de mazare verde si menta
Ingredients
- 400 g paste
- 100 g mazare verde
Ingrediente paste
- 300 g mazare verde
- 20 g frunze proaspete de menta
- 60 g seminte de canepa
- 50 g fulgi de drojdie inactiva
- 50 g ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita sare sau dupa gust
- ½ lingurita piper negru macinat
- zeama de la ½ lamaie
- 80 ml apa puteti folosi apa in care fierb pastele
Instructions
- Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj; cand sunt al-dente, puneti-le intr-o sita, clatiti-le bine cu apa rece si lasati-le sa se scurga;
- Puneti apa la fiert intr-o cratita; cand apa incepe sa fiarba, adaugati mazarea si lasati 1-2 minute, pana cand se inmoaie; puteti fierbe cele 2 cantitati de mazare fie separat, fie impreuna si separati dupa fierbere; lasati mazarea sa se scurga intr-o sita;
- Pentru a prepara pesto, puneti toate ingredientele intr-un blender si procesati pana cand obtineti o pasta; adaugati apa treptat, pana cand ajungeti la consistenta dorita;
- Amestecati pesto cu paste, presarati boabe de mazare deasupra si savurati!