V-am mai zis ca, atunci cand vine vorba de paste nu exista limite, nu?! ๐Ÿ˜Š De data asta m-am cam „abatut” de la clasicele paste cu un sos de rosii sau pe baza de smantana (vegana, evident ๐Ÿ˜‰). Si bine am facut, ca mi-au iesit niste delicioase paste cu un sos de menta proaspata cu seminte de dovleac coapte meeega bun. Sunt nemaipomenite servite alaturi de niste conopida condimentata si rosii coapte!

Si, dupa ce ca-s tare bune, se mai si prepara rapid si usor! Plus ca ingredientele sunt simple si usor de gasit.

Cum se fac pastele cu conopida si sos de menta cu seminte de dovleac

!!! Detalii despre cantitatile de ingrediente necesare gasiti in tabelul de la finalul articolului!!!

Incepeti cu prepararea sosului (sau pesto de menta cu seminte de dovleac, daca vreti sa-i spuneti asa). Il puteti pregati cu o zi inainte sau chiar puteti face o cantitate mai mare si sa pastrati in congelator ce ramane.

Sosul se face foarte simplu. Mie imi place gustul semintelor coapte in general, asa ca le-am lasat cateva minute intr-o tigaie la foc mic (fara ulei). Dati apoi toate ingredientele printr-un blender pana obtineti o pasta. Adaugati apa treptat ca sa ajungeti la consistenta dorita.

Urmatorul pas e sa preparati conopida si rosiile cherry. Taiati conopida in felii de maxim 2 cm; dintr-o conopida medie de 5-600 g veti obtine maxim 4 felii. Taiati mai intai conopida in jumatate si spoi feliati; pe margini vor ramane buchetele care se vor separa (daca doriti, le puteti pune si pe acestea acum la cuptor si preparati mai multe portii – felii sau buchetele, gustul e acelasi ๐Ÿ˜‰).

Amestecati bine condimentele intr-un bol apoi stropiti conopida cu putin ulei de masline. Presarati amestecul de condimente peste conopida si frecati pana cand intreaga suprafata este acoperita de condimente. Stropiti apoi si rosiile cherry cu putin ulei si coaceti totul la 190ยฐC timp de 25-30 de minute, pana cand conopida se inmoaie suficient. Nu e obligatoriu sa coaceti rosiile, puteti sa le serviti crude alaturi de paste si conopida.

In timp ce legumele se coc, fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt gata, amestecati-le bine cu sos.

Si cam asta e tot ce aveti de facut pentru a va bucura de aceste paste cu conopida si sos de menta cu seminte de dovleac.

Paste cuconopida si sos de menta cu seminte de dovleac

Sugestii pentru servire pesto cu menta si seminte de dovleac

Sosul acesta merge foarte bine cu paste, insa nu e singura modalitate de a-l savura.

Eu il mai adaug peste niste cartofi fierti si mazare verde atunci cand vreau o masa super rapida. Si, daca sosul e gata preparat in congelator, e si mai bine.

Puteti de asemenea sa il consumati cu gnocchi si legume gatite pe aburi (broccoli, sparanghel etc.).

Suna bine, nu?!

Alte retete de paste

Daca va plac acesteย paste cu conopida coapta si sos de menta cu seminte de dovleac , va rog evaluati reteta si lasati un comentariu mai jos; mi-ar placea sa aflu parerea voastra. Si, daca o si preparati, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie peย Instagram, fie peย Facebook.

Paste cu pesto din seminte de dovleac cu menta

Paste cu conopida si sos de menta cu seminte de dovleac

Aceste paste cu conopida si sos de menta cu seminte de dovleac se prepara foarte repede si usor, din ingrediente simple si la indemana.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course Cina, Pranz
Cuisine General
Servings 2 portii

Ingredients
  

  • 200 g paste
  • 4 felii de conopida de la o conopida medie, 5-600 g
  • 300 g rosii cherry
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura boia afumata
  • 1 lingurita chili pudra sau dupa gust
  • ยฝ lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita sare sau dupa gust

Ingrediente sos

  • 60 g seminte de dovleac coapte
  • 15 g frunze de menta proaspata
  • 1 lingura tahini
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita sare sau dupa gust
  • ยฝ lingurita piper negru macinat
  • 100 ml apa

Instructions
 

  • Puneti toate ingredientele pentru sos intr-un blender si amestecati pana obtineti o pasta; adaugati apa treptat, pana ajungeti la consistenta dorita;
  • Amestecati intr-un bol mic toate condimentele si ungeti feliile de conopida cu ulei de masline; presarati amestecul de condimente peste conopida si frecati bine pana cand toata suprafata este acoperita cu condimente; puneti-le intr-o tava mare cu hartie de copt sau intr-un vas ceramic;
  • (Optional) Adaugati rosiile cherry in tava si stropiti-le cu ulei de masline;
  • Coaceti-le in cuptorul preincalzit la 190ยฐC timp de 25-30 de minute sau pana cand conopida se inmoaie;
  • Intre timp, puneti pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj; cand sunt gata, amestecati-le cu sos;
  • Puneti pastele pe o farfurie mare alaturi de conopida si rosiile cherry si savurati!
Keyword conopida coapta, paste cu conopida, pesto de menta cu seminte de dovleac, sos de menta cu seminte de dovleac

Scrie un comentariu

Evaluare reteta