De mult tot visez la niste pachetele de primavara cu legume proaspete, frumos colorate de ti-e mai mare dragul sa te uiti la ele. Merg de minune cu un sos de arahide cu lime, ghimbir si usturoi ๐Ÿ˜‹.

Dar ale cui or fi pachetelele astea de primavara?! (Sau spring rolls, ca sa fie clar despre ce vorbim ๐Ÿ˜€). Ca si chinezii si thailandezii si vietnamezii se cam bat cu caramida-n piept ca ei le-au inventat. Eu zic ca, daca mai sapam un pic, o sa descoperim ca-s de-ale noastre, ca prea arata a sarmale ๐Ÿ˜‰.

Desi recunosc ca pachetelele prajite imi fac mai mult cu ochiul, le-am servit crude. Asta dupa regule pe care o aplic si in cazul cartofilor prajiti: imi plac foarte mult, dar nu mi-i prepar niciodata acasa, manaca doar in oras ca sa consum mai putini ๐Ÿ˜Š. Oricum, pachetelele de primavara crude nu sunt doar foarte gustoase, ci se prepara si foarte usor.

Pahetele de primavara cu legume si sos de arahide

Ingrediente pentru pachetele de primavara cu legume

In paragraful acesta veti gasi informatii generale despre ingredientele necesare, rolul lor si eventuali inlocuitori. Detalii despre cantitati veti gasi in tabelul de la finalul articolului.

Foile din orez, fara de care pachetelele noastre crude n-ar fi altceva decat o salata, se gasesc in supermarket-uri la rafturile cu produse asiatice. Si mai toate magazinele cu produse bio au si produse asiatice. In ultima instanta, le puteti comanda online. Foile din orez pot varia ca dimentsiune; eu am folosit eu de 22 cm.

Cat despre umplutura, partea faina e ca puteti alege orice va place. Eu am folosit legume proaspete (salata verde, castraveti, morcovi, varza rosie, chives, ardei iuti), taietei vermicelli din orez si tempeh din mazare galbena. Daca nu gasiti tempeh, puteti folosi tofu.

Pentru sos, am folosit un amestec de unt de arahide, sos de soia, otet din orez, zeama de lime, ghimbir si usturoi. Am mai presarat si niste arahide prajite si maruntite peste sos, dar nu e obligatoriu sa folositi.

Cum se fac pachetelele de primavara cu legume

Pe langa faptul ca aceste spring rolls sunt foarte versatile, se mai si prepara foarte usor.

Pregatirea ingredientelor

Cel mai bine este sa incepeti cu prepararea sosului. Trebuie doar sa puneti untul de arahide, sosul de soia, zeama de lime, usturoiul si ghimbirul intr-un blender si sa procesati pana cand obtineti o pasta fina. Adaugati adaugati apa treptat pentru a obtine consistenta dorita.

Ingrediente sos: unt de arahide, ghimbir, usturoi, sriracha, sos de soia, otet din orez, lime, apa

Preparati taieteii vermicelli din orez conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce taieteii s-au inmuiat suficient, treceti-i pe sub un jet de apa rece ca sa intrerupeti procesul de gatire. Lasati-i apoi intr-o sita sa se scurga.

Fiindca folosim legume proaspete, tot ce aveti de facut este sa le feliati / taiati julienne, in functie de ce alegeti sa folositi. Important e sa le aveti pe toate la indemana atunci cand incepeti sa asamblati pachetelele.

Ingrediente umplutura pachetele de primavara cu legume

Cat despre tempeh, eu l-am feliat si l-am prajit putin in tigaie. Tot a trebuit sa pun ceva prajit pana la urma ๐Ÿ˜‰.

Bloc tempeh din mazare galbena

Asamblarea pachetelelor de primavara

Puneti la indemana toate ingredientele si un vas cu apa, suficient de mare, in care sa hidratati foile din orez. Fiecare foaie are nevoie sa stea 3-4 secunde in apa, pana cand devine flexibila si putin elastica.

Dupa ce foaia de orez s-a inmuiat suficient, puneti-o pe o suprafata umeda si aranjati legumele, tempeh si taieteii. Lasati neacoperite capetele (2 cm de unde incepeti sa rulati si 4-5 cm in celalalt capat) si marginile (3 cm) foilor de orez. Dupa ce ati aranjat ingredientele, indoiti marginile foilor de orez si apoi incepeti sa le rulati.

Foile devin lipicioase dupa ce stau in apa; de aceea e bine sa le asezati pe o suprafata umeda. De asemenea, ar fi bine ca, atunci cand aranjati taieteii, sa aveti degetele ude.

Alte retete asiatice

Daca va place aceasta reteta de pachetele de primavara vegane cu legume si sos de arahide , va rog evaluati-o si lasati un comentariu mai jos; mi-ar placea sa aflu parerea voastra. Si, daca si preparati niste spring rolls vegane dupa reteta mea, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie pe Instagram, fie pe Facebook.

Pachetele de primavara cu legume, tempeh si taietei vermicelli din orez

Pachetele de primavara cu legume si sos de alune si lime

Aceste pachetele de primava umplute cu legume proaspete si sanatoase, tempeh si taietei vermicelli , servite cu un sos aromat de arahide cu lime, usturoi si ghimbir, sunt absolut delicioase.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 55 minutes
Course Aperitiv
Cuisine Chinezesc
Servings 15 pachetele

Ingredients
  

  • 15 foi de orez cu diametrul de 22 cm
  • 180 g tempeh sau tofu
  • 2-3 linguri ulei pentru prajit tempeh
  • 70 g taietei vermicelli din orez
  • 150 g varza rosie
  • 5-6 frunze de salata verde
  • 100 g morcovi
  • 15 g chives
  • 100 g castraveti
  • 2-3 ardei iuti feliati optional

Ingrediente sos de arahide cu lime

  • 80 g unt de arahide
  • zeama de la 1 lime
  • 2 linguri sos de soia light sau all purpose
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingura sos sriracha
  • 2-3 cateti de usturoi
  • 1 bucata de ghimbir (2-3 cm)
  • 60-80 ml apa calda

Instructions
 

  • Puneti toate ingredientele pentru sos intr-un blender si procesati pana cand obtineti o pasta fina; adaugati apa treptat, pana cand obtineti consistenta dorita;
  • Feliati tempeh si prajiti intr-o tigaie la foc mediu pana devine auriu; taiati apoi feliile, pe lungime, in fasii;
  • Preparati taieteii vermicelli conform instructiunilor de pe ambalaj; dupa ce s-au inmuiat, treceti-i pe sub un jet de apa rece si lasati-i la scurs intr-o sita;
  • Feliati / taiati legumele fasii;
  • Puneti toate ingredientele la indemana pe suprafata de lucru si pregatiti un vas cu apa, cu diametrul cel putin la fel de mare ca al foilor din orez; umeziti aria unde urmeaza sa asamblati pachetelele;
  • Luati o foaie din orez si scufundati-o in apa timp de 3-4 secunde, pana cand se inmoaie si devine lipicioasa; asezati foaia pe o suprafata umeda si aranjati pe ea legumele, tempeh si taieteii; lasati neacoperite capetele foii (2 cm de unde incepeti sa rulati si 4-5 cm in celalalt capat) si marginile (3 cm); indoiti marginile spre interior (vedeti pozele de mai sus), apoi incepeti sa rulati usor si cat de strans puteti, fara sa rupeti foaia din orez; foaia se va lipi usor cand ajungeti la celalalt capat; procedati la fel pana cand umpleti toate foile din orez;
  • Puneti pachetelele pe un platou si serviti cu sos de arahide.

Notes

  1. Cantitatile de legume / tempeh / taietei sunt suficiente pentru a umple 15 foi din orez cu diametrul de 22 cm.ย 
  2. Pentru un aspect placut, nu incarcati pachetelele cu prea multe ingrediente.
  3. Ar fi bine ca suprafata pe care lucrati sa fie umeda in permanenta. Altfel foile se pot lipi si riscati sa le rupeti. De asemenea, umeziti-va degetele inainte de a distribui taieteii.
  4. Pachetelele trebuie servite in ziua in care le preparati, altfel foile se vor mai usca.
Keyword pachetele de primavara crude, pachetele de primavara vegane, reteta spring rolls, spring rolls, spring rolls vegane

Scrie un comentariu

Evaluare reteta