Exista multe variatii ale retetei clasice de hummus, insa reteta aceasta de hummus cu sfecla rosie coapta si usturoi este una dintre preferatele mele.
Sfecla rosie coloreaza pasta de hummus intr-un roz viu puternic, care te imbie sa savurezi preparatul, orice ar fi el ๐. Pe langa asta, ii da si un gust dulceag, temperat cu suc de lamaie proaspat si aromat cu putin chimion.
Cum se face hummusul cu sfecla rosie coapta
Hummusul este un aperitiv super delicios si, din fericire, foarte usor de preparat. Faptul ca adaugam putina sfecla rosie coapta, nu complica deloc procesul.
Pentru a prepara un hummus clasic, putem sa folosim fie naut din conserva, fie boabe uscate pe care le lasam peste noapte la inmuiat in apa cu putin bicarbonat si le fierbem a doua zi. Aflati mai multe detalii despre cum se prepara acasa un hummus cremos in reteta mea de hummus clasic.
Tot ceea ce aveti nevoie sa faceti in plus fata de reteta de baza, este sa coaceti o sfecla rosie si cativa catei de usturoi la 180ยฐ C timp de 30 de minute. Eu nu curat nici sfecla rosie, nici usturoiul inainte de coacere. Puteti stropi cu 2 linguri de ulei de masline, daca doriti. Daca aveti o sfecla mai mare, taiati-o in 4 si gauriti-o din loc in loc cu o fuculita ca sa se coaca mai repede. Cand sunt gata, scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca putin, apoi indepartati cojile.

Acum nu va mai ramane decat sa puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si sa amestecati pana cand obtineti o pasta fina.
Idei de servire
Hummusul cu sfecla rosie poate fi servit cu lipii, paine (prajita), crackers sau legume proaspete (morcovi, apio/tulpina de telina, castraveti etc.). Sau il puteti folosi ca pasta pentru sandwich-uri.
Si, daca aveti musafiri, puteti pregati un platou mezze cu legume si alte preparate specifice:
- Hummus simplu
- Pateu din linte verde
- Moutabal – salata orientala de vinete
Daca preparati reteta aceasta de hummus cu sfecla rosie coapta, dati-mi de stire ๐. Puteti lasa un comentariu mai jos sau sa evaluati reteta. Nu uitati sa faceti o poza si sa etichetati #choose_tasty pe Instagram ๐.

Hummus cu sfecla rosie coapta
Ingredients
- 1 conserva boabe de naut scurgeti bine si pastrati 2-3 linguri de lichid
- 1 sfecla rosie mica 100 g
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri tahini
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita sare sau dupa gust
- ยฝ lingurita chimion macinat
Instructions
- Puneti sfecla rosie si cateii de usturoi intr-o tave si coaceti la 180ยฐ C timp de 30 de minute; dupa ce s-au copt, lasati sa se raceasca putin, apoi indepartati cojile;
- Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si amestecati pana obtineti o pasta fina;
- Daca pasta e prea groasa, adaugati 2-3 linguri de lichid din conserva si mai amestecati cateva secunde;
- Puneti hummusul intr-un bol si savurati cu lipii si legume proaspete.
Notes
- Daca folositi naut uscat, fierbeti 120 g boabe; gasiti detalii aici;
- Intepati sfecla rosie cu o furculita ca sa se coaca mai repede.
2 Comentarii
E foarte bun. Mi-a placut mai mult decat reteta clasica de humus simplu.
Super! Ma bucur ca ti-a placut ๐