Multi spun ca buchetelele de conopida coapta in crusta crocanta sunt varianta sanatoasa pe baza de plante a aripioarelor de pui picante sau chicken nuggets. Dar nu cred ca e chiar asa. In afara de aspect, bucatile acestea de conopida invelite in fulgi de porumb nu au nimic in comun cu puiul. Nu seamana nici la gust si nici ca textura. Dar sunt suuuuper delicioase 😋😋! Creeaza dependenta de la prima degustare 😉.

Ingredientul principal pentru crusta crocanta

Pana acum, am testat trei ingrediente care sunt folosite pentru a obtine o crusta crocanta pentru preparatele pane: pesmet, faina de porumb si fulgi de porumb. Rezultatele au fost destul de diferite.

Cand am folosit pesmet, crusta a fost intr-adevar crocanta, insa nu chiar cea mai crocanta varianta. Cu faina de porumb am obtinut din nou o crusta crocanta, insa era putin cam uscata pentru gustul meu. Iar cand am folosit fulgii de porumb, am obtinut in sfarsit ceea ce doream. Conopida era potrivit de moale, invelita intr-o crusta tare, peste care era un al treilea strat super crocant din fulgi. „Aripioarele” mele vegane erau exact asa cum ma asteptam sa fie 😊.

Cum se face conopida coapta in crusta crocanta din fulgi de porumb

Incepeti prin a pregati fulgii. Puneti-i intr-un robot de bucatarie ca sa-i zdrobiti putin. Nu-i macinati complet.

Apoi desprindeti buchetelele de conopida, caltiti-le si lasati-le la scurs intr-o sita.

Intr-un bol mare, amestecati toate ingredientele, mai putin fulgii de porumb. Amestecati bine, sa nu ramana cocoloase de faina. Adaugati apoi in compozitie jumatate din cantitatea de fulgi si amestecati repede.

Cum se face conopida crocanta invelita in crusta de fulgi de porumb

Acum va trebui sa va miscati destul de repede ca sa nu se inmoaie prea tare fulgii de porumb. Puneti o parte din buchetelele de conopida in aluat si amestecati, astfel incat toate bucatile sa fie acoperite in intregime de aluat. Scoateti apoi bucatile de conopida cu un cleste de bucatarie (sau cu doua furculite) si scuturati-le usor ca sa se scurga aluatul in exces. Puneti-le intr-o tava mare cu hartie de copt. Repetati pana cand toate buchetelele de conopida sunt acoperite cu aluat. Folositi o tava suficient de mare ca sa puteti lasa spatiu intre bucatile de conopida; daca sunt prea inghesuite nu vor fi suficient de crocante.

Presarati fulgii de porumb ramasi peste buchetelele de conopida si coaceti la 190° C timp de 30 de minute, pana devin aurii si crocante.

Idei pentru servire

Conopida crocanta coapta in cuptor poate fi servita ca aperitiv sau gustare si merge foarte bine cu sos marinara, maioneza vegana sau orice alt sos doriti. Si, daca adaugati o garnitura (orez sau piure de cartofi), veti avea un pranz sau o cina delicioasa 😊.

Conopida crocanta inmuiata in maioneza vegana

Daca va plac aceste „aripioare” vegane de conopida, lasati va rog un comentariu mai jos si evaluati reteta. Si, daca le si preparati, faceti o poza si postati-o pe Instagram; nu uitati sa etichetati #choose_tasty 😊.

Buchetele de conopida crocanta servita cu maioneza vegana si sos marinara

Conopida crocanta coapta in crusta din fulgi de porumb

Aceasta reteta este o varianta foarte sanatoasa de conopida pane, fara prajire. Este invelita intr-o crusta super crocanta si delicioasa si poate fi servita ca aperitiv langa sosurile preferate, legume proaspete sau muraturi. Si, daca adaugati si o garnitura, veti avea o cina rapida si usoara.
5 from 2 votes
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 45 mins
Course Aperitiv
Cuisine General
Servings 2 portii

Ingredients
  

  • 5-600 g buchetele de conopida clatite si lasate la scurs intr-o sita
  • 100 g faina de grau
  • 200 ml lapte din soia (neindulcit) sau lapte din ovaz
  • 200 g fulgi de porumb
  • 1 lingurita sare sau dupa gust
  • 1 lingurita praf chili sau dupa gust
  • ½ lingurita turmeric optional, pentru culoare

Instructions
 

  • Puneti fulgii de porumb intr-un robot de bucatarie si macinati-i, dar nu de tot;
  • Incalziti cuptorul la 190° C si puneti hartie de copt intr-o tava mare;
  • Intr-un bol mare, amestecati bine faina, laptele, turmericul, sarea si praful de chili;
  • Adaugati jumatate din cantitatea de fulgi si amestecati rapid;
  • Puneti in bol o parte din buchetelele de conopida si amestecati pana cand sunt complet acoperite de aluat;
  • Scoateti buchetelele conopida cu ajutorul unor clesti de bucatarie, scuturati usor ca sa se scurga aluatul in exces si puneti-le in tava; procedati la fel cu restul bucatilor de conopida;
  • Presarati fulgii ramasi peste buchetelele de conopida si apoi coaceti timp de 30 de minute la 190° C, pana devin aurii si crocante;
  • Scoateti conopida din cutor si serviti cat e calda cu sosurile preferate, legume proaspete sau muraturi.

Notes

  1. Folositi o tava mare pentru a putea lasa suficient spatiu intre bucatile de conopida; altfel nu vor iesi crocante.
  2. Timpul de coacere poate varia in functie de tipul de cuptor, dar si de dimensiunea buchetelelor de conopida; cel mai bine este ca buchetelele sa aiba dimensiuni aproximativ egale pentru a se coace in acelasi timp.
Keyword aripioare vegane, conopida coapta, conopida crocanta, conopida la cuptor, conopida pane

3 Comentarii

  1. Magda Vasilica Raspunde

    5 stars
    Absolut delicioase. Am adaugat un sos de mustar si a avut asa un succes incat am trimis si prietenilor.

  2. 5 stars
    Partea cu “acum trebuie sa va miscati repede “ nu prea mi-a iesit, asa ca mai puneam compozitia cu lingurita pe conopida, am imbracat-o cumva… A iesit foarte crocanta. Pot sa spun ca mi-a placut mai mult decat clasica conopida pane prajita in ulei in tigaie. Am facut si maioneza vegana, dar merge foarte bine si fara.

Scrie un comentariu

Evaluare reteta