Acest cheesecake vegan fara coacere este atat de usor, fin si cremos ca n-o sa va mai saturati de el! Si, din moment ce nu are nevoie de coacere, este si usor de preparat. De asemenea, este fara gluten si fara zahar. Ce poti sa vrei mai mult de la un cheesecake?! ๐Ÿ˜‰

Ingrediente pentru cheesecake vegan

In acest paragraf sunt prezentate informatii generale despre ingrediente, rolul lor si eventuali inlocuitori. Detalii despre cantitati si mod de preparare veti gasi in tabelul de la finalul articolului.

Ingrediente pentru crusta

Pentru prepararea crustei am folosit fulgi de ovaz, fulgi de cocos si migdale. Puteti inlocui migdalele cu alune caju, nuci pecan sau orice alte nuci aveti prin camara. Si am legat aceste ingrediente uscate cu un amestec facut din curmale, sirop de orez si ulei de cocos. Puteti inlocui siropul de orez cu sirop de agave sau de artar. Iar uleeiul de cocos poate fi inlocuit cu unt vegan. N-as folosi inlocuitori pentru curmale. Cred ca e varianta perfecta pentru a lega celelalte ingrediente pentru ca sunt foarte lipicioase.

Ingrediente pentru umplutura

Ingredientele care stau la baza acestui cheesecake vegan sunt nucile caju si crema de nuca de cocos.

Nucile caju trebui lasate la inmuiat peste noapte. Astfel, cand le dati prin blender, vor forma un sos super cremos si fin. Daca totusi uitati sa le puneti la inmuiat cu o zi inainte, puneti apa fierbinte peste ele si lasati-le macar 2 ore.

In ceea ce priveste crema de cocos, am folosit 2 conserve (vedeti poza de mai jos): una de lapte de cocos (din care am scos 180 g crema) si una de crema de cocos (din care am scos 250 g crema). Puteti comanda crema / laptele de cocos Cocomi de pe site-ul Vegis; tot acolo gasiti si laptele de cocos Biona pe care l-am testat si de care sunt multumita.

Conserva lapte de cocos si conserva crema de cocos

Pentru a putea scoate cat mai usor crema din conserve, lasati-le peste noapte in frigider. Astfel crema se va separa de lichid si o veti putea scoate usor cu o lingura.

Pe langa ingredientele de mai sus, am mai folosit:

  • sirop de orez – il puteti inlocui cu sirop de agave;
  • ulei de cocos – ajuta umplutura sa se intareasca;
  • extract de vanilie, zeama si coaja de lamaie – pentru aroma.

Ingrediente pentru sos

Am ales sa fac un sos din fructe de padure, un amestec de mure, coacaze, zmeura si afine. Am indulcit sosul cu sirop de orez si l-am aromat cu putina coaja de lamaie. Puteti folosi orice fructe aveti in congelator. Sau puteti face un topping de caramel vegan sarat. Sau puteti sa renuntati de tot la topping ๐Ÿ˜‰.

Cum se face cheesecake vegan fara coacere

Prepararea crustei

Mai intai puneti curmalele la inmuiat in apa calduta, timp de 20 de minute. Intre timp, macinati fulgii de ovaz, migdalele si fulgii de cocos intr-un robot de bucatarie. Puneti amestecul intr-un bol, apoi amestecati in robot curmalele, siropul de orez si uleiul de cocos. Cand obtineti o pasta, puneti-o in bolul cu celelelate ingrediente si amestecati pana obtineti un aluat foarte lipicios. Prefer sa nu pun toate ingredientele in acelasi timp in blender pentru ca, de cele mai multe ori, se lipesc de marginile bolului si nici nu se macina asa cum vreau eu.

Dupa ce ati amestecat bine ingredientele, puneti-le intr-o forma de tort cu inel detasabil si presati bine aluatul pe fund si pe margini. Eu am folosit o forma cu diametrul de 18 cm si am pus hartie de copt pe fund ca sa pot transfera usor cheescake-ul pe platou.

Puneti crusta in congelator timp de 30 de minute ca sa se intareasca.

Prepararea umpluturii pentru cheesecake vegan fara coacere

Prepararea umpluturii este cel mai simplu pas in aceasta reteta. Tot ce aveti de facut este sa dati toate ingredientele printr-un blender pana obtineti un sos foarte fin. Daca ati lasat nucile caju la inmuiat peste noapte, e suficient sa dati ingredientele timp de 3-4 minute prin blender ca sa obtineti o umplutura fina si cremoasa. Retineti ca e important sa lasati alunele caju sa se scurga bine inainte sa le puneti in blender. Daca nu, exista riscul sa nu se intareasca bine crema din cauza lichidului ramas pe alune.

Prepararea sosului

Puteti pune deoparte cateva fructe pentru decor, daca doriti. Dati fructele prin blender timp de 1 minut, apoi strecurati printr-o sita ca sa obtineti un sos foarte fin. Ia putin timp, insa merita efortul ๐Ÿ˜‰. Apoi puneti sosul si coaja rasa de lamaie intr-o cratita mica si fierbeti la foc mic timp de aroximativ 10 minute pana cand se ingroasa putin. Lasati sa se raceasca si adaugati siropul de orez.

Asamblarea cheesecake-ului

Scoateti crusta din congelator si puneti umplututa peste ea. Puneti apoi cheesecake-ul in congelator minim 4 ore.

Cehesecake vegan pregatit pentru congelare

Dupa ce cheesecake-ul s-a „asezat”, scoateti-l din congelator, inlaturati inelul si puneti-l pe un platou. Turnati deasupra sosul de fructe si gata e! ๐Ÿ˜Š

Cheesecake vegan servit cu sos din fructe de padure

Cum se pastreaza cheesecake-ul vegan fara coacere

Acest cheesecake trebuie lasat sa se intareasca incongelator, dar dupa aceasta faza, poate fi pastrat in frigider timp de o saptamana. Puteti sa il pastrati si in congelator timp de 2-3 luni.

Alte retete de deserturi vegane simple

Daca va place aceasta reteta de  cheesecake de post fara coacere cu topping de fructe de padure, va rog evaluati reteta si lasati un comentariu mai jos; mi-ar placea sa aflu parerea voastra ๐Ÿ˜Š. Si, daca il si preparati, postati o poza; nu uitati sa etichetati #choose_tasty pe Instagram si #choosetasty pe Facebook.๐Ÿ˜Š.

Cheesecake din alune caju si crema de cocos cu sos din fructe de padure

Cheesecake vegan fara coacere | Cu sos din fructe de padure

Acest cheesecake vegan fara coacere este atat de usor, fin si cremos ca n-o sa va mai saturati de el! Se prepara usor si nu are nici gluten si nici zahar.
5 from 3 votes
Prep Time 40 minutes
Timp congelare 4 hours
Total Time 4 hours 40 minutes
Course Desert
Cuisine American
Servings 8 portii

Equipment

  • Forma de tort de 18-20 cm cu inel detasabil

Ingredients
  

Ingrediente pentru crusta

  • 80 g curmale (fara samburi)
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 80 g fulgi de cocos
  • 30 g migdale
  • 30 g ulei de cocos topit
  • 30 g sirop de orez sau agave

Ingrediente pentru umplutura

  • 150 g nuci caju lasate la inmuiat peste noapte
  • 430 g crema nuca de cocos
  • 100 g sirop de orez sau agave
  • 40 g ulei de cocos topit
  • 30 ml zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie

Sos de fructe de padure

  • 250 g fructe de padure
  • coaja rasa de la ยฝ lamaie
  • 30 g sirop de orez sau agave

Instructions
 

  • Macinati fulgii de ovaz, migdalele si fulgii de cocos intr-un robot de bucatarie, apoi puneti-i intr-un bol;
  • Adaugati in robot restul ingredientelor pentru crusta si procesati pana obtineti o pasta;
  • Puneti pasta obtinuta in bolul cu ingredientele uscate si amestecati bine pana obtineti un aluat foarte lipicios;
  • Puneti aluatul intr-o forma de tort (cu hartie de copt pe fund) si presati bine pe fund si pe margini, intr-un strat uniform;
  • Puneti crusta in congelator timp de 30 de minute;
  • Intre timp, dati printr-un blender toate ingredientele pentru umplutura si procesati pana obtineti un sos fin si cremos;
  • Scoateti crusta din congelator si turnati umplutura peste; puneti inapoi in congelator pentru minim 4 ore;
  • Scoateti cheesecake-ul din congelator; scoateti-l din forma, asezati-l pe un platou si lasati-l sa dezghete la temperatura camerei;
  • Intre timp, dati fructele de padure prin blender; strecurati-le apoi printr-o sita pentru a inlatura semintele ramase;
  • Puneti sosul intr-o cratita mica cu coaja rasa de lamaie si fierbeti la foc mic timp de 10 minute, pana se ingroasa putin; amestecati continuu ca sa nu se prinda;
  • Luati sosul de pe foc, adaugati siropul de orez si lasati sa se raceasca complet;
  • Dupa ce sosul s-a racit, puneti-l peste cheesecake, feliati si savurati!

Notes

  1. Pentro o umplutura cat mai cremoasa, lasati alunele caju la inmuiat peste noapte.
  2. Puneti alunele intr-o sita sa se scurga bine inainte sa le adaugati in blender.
  3. Lasati conservele de lapte / crema de cocos peste noate in frigider pentru a putea scoate crema mai usor (cititi textul de mai sus pentru mai multe detalii).
  4. Daca nu folositi lamai organice, puneti-le timp de 2-3 ore in apa cu bicarbonat pentru a elimina (cel putin partial) pesticidele din coaja.
Keyword cheesecake cu nuci caju, cheesecake de post, cheesecake fara coacere, cheesecake vegan

5 Comentarii

  1. Voicu Magdalena Raspunde

    5 stars
    Mulศ›umesc pentru inspiraศ›ie!
    Aratฤƒ f f bine!
    Ma รฎntrebam unde sฤƒ gฤƒsesc conservele de cocos? ๐Ÿ™

    • Ma bucur ca-ti place reteta ๐Ÿ™‚ Eu cumpar conservele de cocos de la Enigma (Timisoara); nu stiu daca au in toate marile orase magazine, dar se poate face comanda online.

Scrie un comentariu

Evaluare reteta