Nu putea sa treaca sezonul fara un cheesecake vegan cu capsuni. Desi prefer sa consum fructele simple, nici intr-un desert nu arata rau.

Si, cum imi place sa ma joc cu ingredientele, de data asta am testat o combinatie noua pentru umplutura 🙂

Felie cheesecake vegan cu capsuni

Ingrediente principale pentru cheesecake de post cu capsuni

In acest paragraf veti gasi infromatii generale despre ingredientele folosite, rolul lor si eventuali inlocuitori. Detalii despre cantitati si preparare pas cu pas veti gasi in tabelul de la finalul articolului.

Pentru prepararea blatului am folosit doua ingrediente simple si foarte la indemana: biscuiti si unt vegan.

Noutatea (pentru mine :)) sta in combinatia de ingrediente pe care le-am folosit pentru prepararea umpluturii. Se pare ca silken tofu si nucile caju fac pereche foarte buna. Le-am mai folosit pana acum, dar separat, in preparate care nu necesita coacere. Despre silken tofu am mai povestit in reteta pentru tarta cu ciocolata.

Pe langa asta, am mai folosit amidon din porumb ca sa dea structura umpluturii.

Fiind in plin sezon, am folosit capsuni proaspete, dar sigur merge si cu capsuni congelate daca vreti sa preparati acest cheesecake estra sezon. Puteti inlocui capsunile cu alte fructe – zmeura, mure, afine, coacaze etc.

Daca vreti sa preparati un cheesecake fara zahar, atunci puteti inlocui zaharul cu sirop de agave, orez, artar sau alt indlucitor potrivit gusturilor si nevoilor voastre. Desigur, si biscutii alesi trebuie sa fie fara zahar 🙂

Cum se prepara un cheesecake vegan cu capsuni

Ca nivel de preparare, as incadra acest cheesecake la “simplu” (foarte simple fiind cele care nu necesita coacere, zic eu :)).

Pentru o umplutura cat mai cremoasa, nucile caju trebuie hidratate cat mai bine. Ideal ar fi sa le lasati peste noapte intr-un bol cu apa. Daca nu, trebuie lasate cel putin 1 ora la inmuiat in apa fierbinte.

Cat se hidrateaza nucile, puteti da prin blender capsunile cu amidon, zeama si coaja rasa de lamaie. Daca sunt suficient de dulci capsunile, nici nu este nevoie sa adaugati zahar in etapa aceasta.

Pentru ca cele doua componente ale umpluturii sa ramana separate in timp ce se coace cheesecake-ul, puneti sosul de capsuni sa fiarba la foc mic timp de 4-5 minute.

Pentru prepararea blatului, dati printr-un robot de bucatarie biscuitii si untul vegan topit pana obtineti un “aluat” sfaramicios. Puneti apoi amestecul intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si distribuiti intr-un strat egal atat pe fundul formei, cat si pe margini (4-5 cm inaltime). Eu am pus hartie de copt pe fundul formei pentru a putea transfera mai usor cheesecake-ul pe un platou.

Coaceti apoi blatul la 175°C timp de 10-12 minute, pana se intareste putin.

Intre timp, puteti prepara umplutura. Puneti toate ingredientele (mai putin sosul de capsuni capsuni) intr-un blender si procesati pana obtineti un sos fin.

Scoateti blatul din cuptor si puneti umplutura in forma.

Cheesecake cu umplutura din silken tofu si nuci caju

Puneti apoi cu o lingura sosul de capsuni si amestecati cele doua sosuri cu o furculita.

Coaceti apoi cheesecake-ul timp de 30-40 de minute la 175°C, pana cand marginile se intaresc putin. Dup ace scoateti cheesecake-ul din cuptor, lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l felia. Umplutura se va intari pe masura ce se raceste.

Alte deserturi vegane usor de preparat

Daca va place aceasta reteta de cheesecake cu silken tofu si capsuni, va rog lasati un comentariu mai jos; mi-ar placea sa aflu parerea voastra. Si, daca il si preparati, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie pe Instagram, fie pe Facebook.

Cheesecake marmorat cu capsuni

Cheesecake vegan cu capsuni | Cu silken tofu

Daca va plac deserturile cu capsuni, atunci trebuie sa incercati reteta aceasta de cheesecake. Umplutura cu nuci caju si silken tofu este foarte cremoasa si placut aromata cu lamaie si vanilie. Plus ca se prepara foarte usor.
Prep Time 25 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr 15 mins
Course Desert
Cuisine General
Servings 8 portii

Ingredients
  

Ingrediente pentru baza

  • 250 g biscuiti vegani
  • 120 g unt vegan topit

Umplutura

  • 340 g silken tofu
  • 100 g nuci caju
  • 80 g zahar brut din trestie
  • 20 g amidon din porumb
  • coaja si zeama de la jumatate de lamaie
  • ½ lingurita extract de vanilie

Ingrediente sos de capsuni

  • 150 g capsuni
  • zeama si coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri zahar optional

Instructions
 

  • Puneti nucile caju la hidratat fie peste noapte, fie cu cel putin 1 ora inainte de prepare, in apa fierbinte;
  • Puneti intr-un blender toate ingredientele pentru sosul de capsuni si procesati pana cand obtineti un sos fin; puneti sosul intr-o cratita si fierbeti la foc mic sosul timp de 4-5 minute;
  • Incalziti cuptorul la 175°C si puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm;
  • Puneti intr-un robot de bucatarie biscutii si untul vegan si procesati pana cand biscuitii sunt bine macinati si absorb complet untul topit;
  • Distribuiti biscuitii in forma rotunda pe fund si pe margini (4-5 cm inaltime) intr-un strat egal; presati bine pentru a obtine un blat cat mai compact;
  • Coaceti blatul din biscuiti timp de 10-12 minute la 175°C, pana cand marginile se intaresc putin;
  • Cat blatul se coace, procesati intr-un blender toate ingredientele pentru umplutura (fara sosul de capsuni), pana cand obtineti un sos fin;
  • Scoateti blatul din cuptor si puneti umplutura cu silken tofu si nuci caju;
  • Puneti apoi cu o lingura sosul de capsuni, din loc in loc, peste umplutura; folositi o furculita pentru a amesteca usor cele doua sosuri;
  • Coaceti cheesecake-ul timp de 30-40 de minute la 175°C;
  • Scoateti cheesecak-ul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet intainte de a-l felia.
Keyword cheesecake cu capsuni, cheesecake cu silken tofu, cheesecake de post, cheesecake vegan

7 Comentarii

Scrie un comentariu

Evaluare reteta