O portie de cartofi dulci copti cu naut condimentat si crocant este perfecta pentru o masa usoara, hranitoare si sanatoasa. Si merg perfect cu un sos de iaurt din caju aromat cu chives si frunze proaspete de coriandru. Mai adaugati niste legume proaspete si gata-i masa!

Preparare sos de iaurt cu chives si coriandru

*Detalii despre cantitatile necesare de ingrediente veti gasi in tabelul de la finalul articolului.

Sosul se prepara foarte simplu. Tocati frunzele de coriandru si chives, zdrobiti usturoiul cu o presa, apoi puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati bine. Sosul are nevoie sa stea 1 ora in frigider pentru ca aromele sa se infuzeze. Asadar, ar fi bine ca prima data sa preparati sosul.

Ingrediente sos: iaurt din caju, maioneza vegana, chives, coriandru, usturoi, sare si piper

Eu am folosit iaurt din caju, dar puteti folosi un alt iaurt vegan neindulcit.

Nu sunt mare fan frunze de coriandru, dar in combinatia aceasta chiar au mers foarte bine. Daca nu doriti sa folositi coriandru, puteti adauga frunze de menta proaspata sau chiar patrunjel.

Cum se fac cartofii dulci copti cu naut

Pentru ca au timpi de coacere diferiti, am preparat separat cartofii si nautul.

Pentru prepararea cartofilor nu trebuie decat sa ii intepati din loc in loc cu o furculita si apoi sa-i lasati la copt la 200° C timp de 45-60 de minute. Timpul de coacere depinde de cat de mari sunt cartofii.

Cartofi dulci pregatiti pentru coacere

Cat despre naut, puteti folosi fie din conserva, fie boabe uscate pe care sa le fierbeti voi. Pentru a obtine echivalentul unei conserve, aveti nevoie de 130g de boabe de naut uscate. Eu las nautul la inmuiat peste noapte in apa cu bicarbonat, ca sa fiarba mai repede.

Puneti boabele de naut intr-o sita sa se scurga, apoi transferati-le intr-o tava suficient de mare ca sa nu se lipeasca intre ele. Nu aruncati lichidul (aquafaba) ramas fie din conserva, fie dupa ce ati fiert nautul. Puteti face o maioneza vegana (de care aveti nevoie pentru prepararea sosului) sau o puteti folosi ca inlocuitor pentru oua in prepararea unor dulciuri vegane cum ar fi checul cu banane si nuci prajite.

Presarati condimentele peste ele, apoi stropiti cu ulei de masline si amestecati bine. Coaceti nautul timp de 20 de minute la 200°C, pana devine crocant.

Naut condimentat cu boia afumata, chili, chimion

Dupa ca s-au copt cartofii, scoateti-i din cuptor si lasati-i sa se raceasca putin. Taiati-i apoi pe lung cu un cutit si impingeti pulpa spre exterior pentru a face loc sa-i umpleti cu naut si alte legume. Eu am folosit rosii cherry si castraveti, ca tot sunt in plin sezon. Puneti deasupra sos de iaurt cu chives si coriandru si savurati!

Cartofi dulci copti cu naut condimentat si sos de iaurt din caju cu chives si coriandru

Alte retete cu cartofi dulci

Alte retete cu naut copt

Daca v-a placut aceasta reteta de cartofi dulci copti cu naut si sos de iaurt din caju cu chives si coriandru, o puteti evalua mai jos sau puteti lasa un comentariu. Mi-ar placea sa stiu parerea voastra. Si, daca si preparati reteta aceasta, puteti posta o poza si eticheta Choose Tasty fie pe Instagram, fie pe Facebook.

Cartofi dulci cu naut crocant si sos de iaurt

Cartofi dulci copti cu naut si sos de iaurt cu chives si coriandru

O portie de cartofi dulci copti cu naut condimentat si crocant este perfecta pentru o masa usoara si sanatoasa. Si merg perfect cu un sos de iaurt din caju aromat cu chives si frunze proaspete de coriandru. Mai adaugati niste legume proaspete si gata-i masa!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Cina, Pranz
Cuisine General
Servings 2 portii

Ingredients
  

  • 4 cartofi dulci medii
  • 1 conserva naut
  • 1 lingurita boia afumata
  • ½ lingurita pudra chili
  • ½ lingurita chimion macinat
  • ½ lingurita sare sau dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5-6 rosii cherry taiate sferturi
  • 3-4 castraveti taiati cuburi

Ingrediente sos

  • 300 g iaurt din caju sau alt iaurt vegan neindulcit
  • 2 linguri maioneza vegana
  • 2-3 cateti de usturoi zdrobit
  • chives tocat
  • frunze de coriandru tocate
  • ½ lingurita sare sau dupa gust
  • ½ lingurita piper negru macinat

Instructions
 

  • Pentru prepararea sosului, puneti toate ingredientele intr-un bol, amestecati bine si lasati la rece 1 ora;
  • Incalziti cuptorul la 200°C;
  • Intepati cartofii dulci cu o furculita din loc in loc, puneti-i intr-o tava si coaceti-i la 200° C timp de 50-60 de minute, pana cand se inmoaie;
  • Lasati boabele de naut sa se scurga intr-o sita, apoi puneti-le intr-o tava sau un vas ceramic; adaugati boia afumata, chili, chimion, sare si ulei de masline, amestecati bine si coaceti la 200°C timp de 20 de minute, pana devin crocante;
  • Dupa ce cartofii se racesc putin, taiati-i pe lungime (nu de tot) si presati usor miezul catre margini pentru a face loc pentru umplutura;
  • Umpleti cartofii cu boabe de naut, castraveti, rosii cherry, puneti sos deasupra si savurati!
Keyword cartofi dulci copti, naut condimentat, naut copt, naut crocant, sos cu iaurt, chives, coriandru

Scrie un comentariu

Evaluare reteta